Ştii cât de utile sunt foile de dafin?

1 2 jpg jpeg

Frunzele de dafin sunt folosite încă din cele mai vechi timpuri atât pentru a aroma mâncarea cât şi pentru a ameliora starea de boală favorizând sănătatea.

Bucurându-se de minunate calităţi antibacteriene şi antivirale foile de dafin reprezintă un remediu bun inclusiv pentru a trata plăgile, alfetel sau chiar unele probleme dentare şi chiar şi digestive.

Reduc problemele stomacale

1 2 jpg jpeg

Alege să bei 2 căni de infuzie de frunze de dafin pe zi sau să le mesteci atunci când te supără stomacul, vei observa cum simptomele se vor diminua în scurt timp.

În plus, ceaiul de dafin este indicat inclusiv atunci când eşti răguşit, fiind recomandat să faci gargară cu acest ceai.

Află cum poţi slăbi cu ajutorul dafinului AICI

Adjuvantul tenului frumos

1 2 jpg jpeg

Dacă ai probleme cu tenul, se usucă în exces, pielea se descuamează poţi alege să foloseşti câteva picături de ulei de dafin în creama ta de faţă sau să adaugi câteva picături în apa de baie, având grijă să nu abuzezi de el să pui prea multe picături deoarece va deveni iritant pentru piele.

Ajută la regenerarea tenului şi la menţinerea chipului proaspăt şi frumos timp îndelungat.

În plus, tot foile de dafin fierte, cu apa respectivă poţi să înlocuieşti apa de gură din magazine. Vei vedea imediat diferenţa.

Dacă te confrunţi cu un episod febril pune câteva frunze de dafin încălzite pe frunte şi astfel vei scăpa de febră, iar dacă alegei să fierbi foile de dafin şi bei lichidul obţinut astfel vei observa că nu vei mai avea probleme cu glicemia, deoarece printre altele dafinul ajută la normalizarea ei.

Inclusiv în cazul varicelor, dafinul dă roade mai ales dacă alegi să îţi ţii picioarele în apă caldă cu foi de dafin sau stai în cadă şi adaugi mâna de frunze de dafin. Astfel vei contribui la îmbunătăţirea circulaţiei sangvine.