Ştii cât de sănătos este mărarul?

1 2 jpg jpeg

Spre deosebire de alte plante, de la mărar poţi folosi absolut orice componentă de la seminţe până la tulpină. Acesta conţine de asemenea ulei volatil, calciu, potasiu, sulf, fier, magneziu dar şi sodiu, vitaminele A, B, C.

Deşi la prima strigare nu prea ştim cum stă treaba cu acest ulei volatil, el conţine între 40-60% carvonă, această substanţă fiind un puternic antioxidant ce se regăseşte atât în mărar cât şi în dafinu şi chimen, având efect anti-cancerigen.

Nu degeaba este celebră omleta cu mărar, acesta fiind o soluţie perfectă de a savura micul dejun având grijă totodată şi de silueta ta.

Mărarul, aliatul siluetei tale

1 2 jpg jpeg

Dacă te preocupă problema surplusului de kilograme, nicio problemă, alege să consumi cât mai des cu putinţă această verdeaţă şi vei vedea rezultatele în scurt timp.

Are minunata calitate de a ajuta la aplatizarea abdomenului, iar datorită proprietăţilor sale diuretice împiedică retenţia de apă şi o elimină pe cea existentă, având acţiune benefică şi asupra depozitelor de ţesut adipos.

Află ce afecţiuni poţi trata cu seminţele de mărar AICI

Stimulează buna funcţionare a rinichilor

1 2 jpg jpeg

Pentru asta ai nevoie de 4 linguri de suc proaspăt de mărar consumate zilnic timp de 2 săptămâni şi astfel calculii, cistitele şi infecţiile renale se vor rezolva.

În schimb seminţele de mărar te ajută să asimilezi mai bine calciul în organism, mai ales dacă alegi să consumi o linguriţă de seminţe de mărar împreună cu o cană de lapte.

Având o acţiune benefică şi asupra sistemului digestiv, mărarul te va ajuta şi în cazul durerilor abdominale, te va feri de colici sau de flatulenţă.

Are grijă de sistemul nervos

Este considerat ca fiind un bun tonic atât din punct de vedere psihic cât şi fizic, fiind un real ajutor în combaterea depresiei. Mai mult de atât te ajută să ai mereu o respiraţie proaspătă, tot ce trebuie să faci este să mesteci câteva frunze ori seminţe de mărar, remediu bun şi dacă te confrunţi cu dureri dentare.

În plus cantitatea de estrogen conţinută de mărar ajută femeile să se bucure de o piele mai frumoasă, fermă şi un bust tonifiat.