Ştii care sunt adevăratele beneficii ale apei cu ghimbir?

1 2 jpg jpeg

Dacă faci parte din categoria persoanelor ce nu beau nici măcăr 3 pahare de apă pe zi, alege să consumi apa cu ghimbir. Consumul regulat de apă cu ghimbir te va ajuta să elimini toxinele din organism, să ţii senzaţia de foame sub control şi mai ales să îţi întăreşti imunitatea, mai ales acum în pragul anotimpului rece.

Ţine cont de faptul că infuzia cu ghimbir va contribui substanţial la procesul de ardere a grăsimilor de la nivelul taliei, şoldurilor şi coapselor.

Cum se prepară apa cu ghimbir?

Ai nevoie de un litru de apă, o bucată de ghimbir de maxim 3 centimetri, 2 lămâi şi poţi să adaugi opţional şi 2 linguri de miere naturală de albine.

Curăţă ghimbirul şi taie-l feliuţe şi apoi pune-l la fiert. Lasă la fiert în jur de 10-15 minute după care lasă-l la răcit. Strecoară infuzia, adaugă zeama de la cele două lămâi şi consum-o pe parcursul întregii zile.

Dacă vrei să apelezi la acest remediu pentru a-ţi detoxifica organismul, trebuie să consumi această infuzie zilnic pentru cel puţin 4-5 luni.

Află care este cel mai bun suc în funcţie de afecţiune AICI

Cel mai puternic antioxidant

1 2 jpg jpeg

Consumul regulat de ghimbir te va ajuta să combaţi acţiunea radicalilor liberi şi te va proteja de dezvoltarea celulelor canceroase.

Pe lângă acest aspect, apa cu ghimbir te va proteja şi de efectele colesterolului rău şi în acelaşi timp va contribui al îmbunătăţirea circulaţiei sangvine.

Un alt avantaj al consumului apei cu ghimbir este acela că este un bun stimulator digestiv şi combate retenţia de apă.

Datorită efectului său antiinflamator, ghimbirul reduce inflamaţiile existente în organism, astfel că dacă suferi de reumatism sau osteoartrită, durerile nu vor mai fi atât de intense.

Combate cu succes greaţa, menţine senzaţia de saţietate, accelerează tranzitul intestinal şi stimulează metabolismul bazal, deci iată câte avantaje într-un singur aliment. Inclusiv constipaţia sau balonarea va fi o problemă de domeniul trecutului, de îndată de cei începe să consumi zilnic ghimbir. Combinaţia dintre ghimbir, apă şi lămâie este cel mai bun remediu naturist pentru un sistem imunitar puternic şi echilibrat.

Ce contraindicaţii are ghimbirul?

În cazul femeilor însărcinate se recomandă consumarea ghimbirului cu maximă prudenţă şi sub atenta observare a medicului, fără a face abuz din punct de vedere al cantităţii cât nici a duratei de consum.

Dacă te confrunţi cu probleme inflamatorii la nivelul stomacului sau al plămânilor, atunci ar trebui să eviţi acest aliment, iar în cazul existenţei pietrelor la fiere cere părerea medicului curant.

De asemenea în cazul existenţei diabetului nu trebuie exagerat cu cantitatea consumată, mai ales că scade glicemia şi există posibilitatea să interacţioneze cu anumite medicamente.

Ştiai că...

...ghimbirul sporeşte puterea aspirinei?

... poate prelungi starea de somn?