Soluţii simple pentru cele mai uzuale probleme de sănătate

1 2 jpg jpeg

De cele mai multe ori prescripţiile medicale se bazează pe încercări şi până ajungem la soluţia problemei noastre poate fi cale lungă. Dr. Oz prezintă alternativele naturiste la cele mai frecvente probleme de sănătate.

Specialistul ne învaţă cum să atacăm migrenele sau cum putem să prevenim balonarea şi probleme digestive cu trucuri la-ndemână şi accesibile.

Calmează migrenele cu ulei esenţial

Ai frecvent dureri de cap? Încearcă să ameliorezi starea neplăcută pe care ţi-o dau migrenele cu o soluţie parfumată, care are însă efect puternic.

1 2 jpg jpeg

Uleiul esenţial de mentă este un remediu uşor de procurat şi ieftin. Cu ajutorul unor dischete îmbibate cu ulei esenţial de mentă presează tâmplele şi efectuează câteva mişcări circulare în aceste zone, apoi lasă uleiul să acţioneze timp de 15-30 de minute. Are proprietăţi antiinflamatorii şi calmează durerile. Scapă de balonare cu ceai de păpădie

Ceaiul de păpădie este un diuretic eficient, care este de mare ajutor când vine vorba de balonare şi probleme digestive uşoare.

Consumând cel puţin o ceaşcă de ceai de păpădie zilnic vei scăpa de apa în exces. De asemenea, bila va fi stimulată să lucreze şi să descompună mesele consistente, care încarcă stomacul.

Poţi uita de durerile de spate, dacă îţi faci masaje cu ulei de mentă şi gheaţă. Sau rogi pe cineva apropiat să te ajute. Masajele cu ulei mentolat şi gheaţă au dovedit că sunt analgezice eficiente contra durerilor.

Îngheaţă o ceaşcă de apă în care amesteci 2 picături de ulei de mentă. Când a îngheţat amestecul îl scoţi şi cu gheaţa mentolată faci masaj în zonele dureroase.

Durerile de muşchi, amorţite cu brânză

Brânza acţionează ca un antiinflamator şi este un remediu eficient, recomandat în terapiile reci. Reduce inflamaţia şi amorţeşte durerile musculare.

Poate să nu-ţi fie pe plac atunci când o întinzi pe piciorul dureros, spre exemplu, dar dacă treci peste aspectul acesta, în final te poţi bucura că durerile tale au dispărut.

Părul deteriorat cu ulei de măsline se reface

Părul uscat şi cu vârfurile despicate poate fi recondiţionat cu ajutorul uleiului de măsline. Acizii graşi monosaturaţi din ulei îi redau părului strălucirea şi îl protejează de agenţii externi.

Vedetele folosesc un tratament cu botox pentru păr jpeg

Masează părul ud cu ulei de măsline şi lasă să acţioneze cel puţin zece minute, după care spală-l în mod obişnuit.