Siropul de muguri de brad luptă împotriva anemiei

1 2 jpg jpeg

Ameliorează tulburările digestive

În cazul în care te confrunţi cu crampe abdominale, infecţii intestinale, litiază biliară, balonare sau lipsa poftei de mâncare, preparatele din muguri de brad îţi sunt de folos. Ia zilnic 2-3 linguriţe de sirop de muguri de brad, înainte de fiecare masă principală, într-o cură de 2 săptămâni.

Combate anemia

Graţie efectului vitamizant, mugurii de brad stimulează şi reglează, în acelaşi timp, metabolismul. De asemenea, ajută la regenerarea ţesuturilor, tratamentul fiind recomandat în special copiilor, mai ales celor aflaţi în perioada de creştere. Se admininstrează zilnic 6-10 linguriţe de sirop de brad preparat la rece, combinat cu miere.

Oferă energie organismului

Siropul de muguri de brad este un remediu excelent pentru perioadele în care eşti epuizată fizic şi oboseala te-a doborât. Acesta reglează activitatea nervoasă şi are un efect tonic intens, reglând, totodată, şi valorile glicemiei. Se iau dimineaţa, pe stomacul gol, 2 linguriţe de sirop.

Calmează iritaţiile pielii

Dacă pielea ta şi-a pierdut din fermitate sau se irită foarte uşor, poţi aplica o mască din sirop de brad. O aplici pe faţă, în strat subţire, şi o laşi să acţioneze 15 minute. La final, clăteşti tenul cu apă călduţă.

Cum îl prepari acasă

Într-un vas, pui la fiert 2 l de apă şi, după ce dă în clocot, adaugi 1 kg de muguri de brad. După 15 minute, stingi focul şi dai la răcit. Apoi dizolvi 1 kg de zahăr într-un litru de apă. Amesteci cele două lichide şi le pui la fiert împreună, 10 minute. La sfârşit, strecori şi depozitezi în sticle închise ermetic, la loc ferit de lumină şi căldură.