Seminţele de susan, sursă de calciu

1 2 jpg jpeg

Condimentele orientale sunt diverse şi îmbină o gamă variată de arome şi culori. De-a lungul timpului, oamenii au aflat care este adevărata valoare a acestor mirodenii aromatice nu doar în practica gastronomică, ci şi în diverse afecţiuni.

Susanul combate anemia

Delicioase, aromate şi crocante, seminţele de susan sunt pline de nutrienţi, minerale, antioxidanţi şi vitamine. Acestea sunt galbene şi ascuţite, cu gust specific, asemănător celui de alune. În bucătărie se poate utiliza şi praful de susan, obţinut prin macinarea seminţelor. Seminţele de susan sunt o sursă excelentă de calciu.

Conţin proteine cu 50% mai mult decât se află în carne. Pentru combaterea anemiei, consumă de două ori pe zi o salată pe care o prepari dintr-un măr, o roşie şi trei linguriţe seminţe de susan. sunt folosite şi în diverse produse de patiserie.

Nucşoara, bună în stările gripale

Este un condiment rafinat, care se pretează foarte bine atât în preparate sărate, cât si în cele dulci. Nucşoara are o aromă fină şi un gust dulce-iute. Românii aromatizează cu ea diverse deserturi. Nucşoara este mai mult decât un condiment oriental. Aceasta are proprietatea de a creşte temperatura corpului, astfel că este ideală în stările gripale, este un eficient stimulent nervos şi are efecte analgezice. Cuişoarele întăresc sistemul imunitar

Cuişoarele sunt caracterizate de un parfum intens, aromă caldă şi gust picant. Cel mai adesea sunt folosite întregi, dar şi sub formă de pudră. În bucătărie, se folosesc la prepararea prăjiturilor cu fructe, la aromarea vinului fiert şi ceaiului. Consumate cu regularitate, întăresc sistemul imunitar, ajută digestia, combat durerile de stomac şi previn balonarea.

Scorţişoara scade glicemia

Scorţişoara are foarte multe întrebuinţări în funcţie de specificul culinar în care se foloseşte. Gustul ei este definit ca fiind dulceag şi cald, uşor amărui. În România scorţişoara se pune în tarte, plăcinte, prăjituri, salate, sufleuri cu mere. Măcinată, se adaugă în aluaturile pentru pesmeciori şi plăcinte.

Pe lângă faptul că răspândeşte un parfum irezistibil şi conferă preparatelor o savoare aparte, scorţişoara are şi o mulţime de beneficii pentru sănătate. Ajută la scăderea glucozei, colesterolului LDL, chiar şi în cazul pacienţilor cu diabet zaharat de tip 2.

Şofranul, benefic pentru inimă

Este considerat unul dintre cele mai delicate şi scumpe condimente. Oamenii îl apreciază pentru gustul şi calitatea de a da culoare preparatelor. Şofranul se utilizează la condimentarea supelor de peşte şi a felurilor pe bază de orez.

Află AICI cum poţi consuma mai puţină sare!

Consumul alimentar cu sofran acţionează benefic asupra inimii, a aparatului respirator, este un antioxidant natural, contracarând formarea tumorilor.