Secretul indian pentru o viaţă sănătoasă

1 2 jpg jpeg

Pentru a-┼úi men┼úine starea de s─ân─âtate, vitalitatea ┼či energia, trebuie s─â te ├«ntorci un pic c─âtre mama natur─â care ├«┼úi pune la dispozi┼úie numeroase remedii pentru a te putea ajuta.

Ginsengul indian, cunoscut ┼či sub denumirea de ashwaganda, este indicat mai ales pentru a combate afec┼úiunile secolului 21 ce at├ót de multe b─ât─âi de cap ne dau.

Un ajutor pentru sistemul nervos

├Än primul r├ónd, aceast─â plant─â c─â este un tonic pentru mintea uman─â care se bucur─â de propriet─â┼úile ei antidepresive. Este de un real folos pentru ├«mbun─ât─â┼úirea ┼či men┼úinerea s─ân─ât─â┼úii mintale. ├Än cazul ├«n care te confrun┼úi cu migrene, epuizare psihic─â, dificult─â┼úi de concentrare, ├«ncearc─â remediul indian! Datorit─â abilit─â┼úii de a stimula producerea de celule nervoase, ginsengul indian este util ┼či ├«n prevenirea maladiilor precum Parkinson sau Alzheimer. Tulbur─ârile de somn reprezint─â una dintre principalele probleme ale zilelor noastre, o consecin┼ú─â a stilului de via┼ú─â haotic ┼či agitat, astfel c─â este indicat ca seara, ├«nainte de culcare, pe l├óng─â clasicul pahar cu lape cald, s─â iei ┼či o linguri┼ú─â de pulbere de ginseng indian, care ├«┼úi va regla somnul ┼či ciclul de trezire.

Dintre afec┼úiunile pentru care este recomandat─â aceast─â plant─â amintim: stimularea glandei tiroide, afec┼úiunile reumatice, ├«mb─âtr├ónirea prematur─â. este indicat─â ┼či pentru cre┼čterea longevit─â┼úii.

Este un bun stimulent pentru minte ┼či ├«ntregul corp, asigur├ónd ├«n acela┼či timp ┼či necesarul energetic.

Afl─â tot ce trebuie s─â ┼čtii despre chimioterapie AICI

Stimulent pentru imunitate

Cunoscut─â ┼či sub denumirea ÔÇ×for┼úa arm─âsaruluiÔÇŁ, este folosit─â pentru a ├«nt─âri sistemul imunitar, mai ales dup─â o perioad─â de boal─â. Ajut─â la stabilizarea nivelului de zah─âr din s├ónge, reduce colesterolul ┼či este de mare ajutor ├«n afec┼úiuni precum tiroida Hashimoto, boala Graves, tiroid─â lene┼č─â sau hiperactiv─â.

Ginsengul indian este benefic ┼či ├«n problemele ridicate de chimioterapie, fiind de folos pentru a reduce num─ârul de celule albe, ceea ce expune pacien┼úii la riscuri mari de infec┼úii.

De mare ajutor împotriva cancerului

├Än urma unor studii s-au ob┼úinut rezultate promi┼ú─âtoare ├«n prevenirea ┼či tratarea cancerului, care recomand─â r─âd─âcina ┼či extractul de ginseng indian ce posed─â un puternic efect antitumoral. Acest lucru este posibil datorit─â cantit─â┼úii mari de antioxidan┼úi ┼či a puterii de stimulare a imunit─â┼úii.

├Än caz de chimioterapie, ajut─â sistemul imunitar s─â nu cedeze, reduce durerea din corp ┼či ofer─â o stare de relaxare general─â.

Contraindicaţii

Este bine s─â ┼čtii c─â este contraindicat femeilor ├«ns─ârcinate sau care al─âpteaz─â, mai ales f─âr─â atenta supraveghere a unui medic specialist. Poate interac┼úiona cu anumite medicamente, este indicat s─â se ├«nceap─â administrarea cu doze mici, f─âr─â a se dep─â┼či limita normal─â admis─â.

Pentru a masca gustul un pic amărui, se recomandă să se consume cu ceai, lapte, smoothie sau cu puţină miere de albine.

Atenţie!

În cazul în care faci abuz de ginsengul indian, se poate să ai parte de stări de greaţă, diaree sau ameţeli.