Scapă rapid de durerile de gât

2 jpg jpeg

Gargară cu busuioc

Busuiocul, salvia şi cimbrul sunt câteva plante care ameliorează rapid durerile de gât cauzate de răceală ori de gripă. Poţi prepara din ele ceaiuri cu care să faci gargară de mai multe ori pe zi, timp de patru zile. La 200 ml de apă fiartă adaugă o linguriţă de frunze de busuioc. Lasă la infuzat două minute şi fă gargară când ceaiul s-a mai răcit.

Coaja de stejar are rol antiinflamator

Pentru durerile de gât cauzate de inflamaţia amigdalelor, este foarte eficientă infuzia din scoarţă de stejar, întrucât are proprietăţi astringente şi antiinflamatorii. Toarnă peste două linguriţe de coajă de stejar 300 ml apă clocotită şi acoperă cu un capac timp de două minute. Pe timpul nopţii, aplică pe gât o compresă caldă cu această infuzie.

Propolis şi miere, cu efect cicatrizant

Dacă nu eşti alergică la propolis, îl poţi folosi cu succes ca remediu rapid împotriva durerilor de gât. Are efect cicatrizant şi dezinfectant. Poţi lua, de trei-patru ori pe zi, câte o bobiţă de propolis sau poţi face un amestec dintr-o linguriţă de propolis, o lingură de miere şi una cu suc de lămâie.