Scapă rapid de durerile de cap!

1 2 jpg jpeg

Ce poţi să faci? Ai la îndemână câteva pastille care te pot ajuta să scapi de neplăcutele dureri de cap. Însă, dacă nu vrei să te îndopi cu medicamente, poţi apela la numeroase remedii naturiste. Iată câteva leacuri cu ajutorul cărora vei scăpa destul de rapid de migrene:

Leacuri la îndemână: lămâia, menta şi grapefruit

Poţi scăpa de dureri de cap dacă mănânci lămâie cu zahăr. Câteva feliuţe din acest fruct pot face minuni în acest sens. Există şi o variantă mai soft: poţi alege limonadă de lămâie, adaugi câteva cuburi de gheaţă, dar şi nişte frunze proaspete de mentă.

Şi dacă vei pune pe frunte comprese cu suc de lămâie şi le vei lăsa acolo timp de 5-7 minute, vei scapa de nesuferitele dureri de cap. De asemenea, vei uita de migrene şi dacă mănânci câteva frunze de mentă ori dacă storci un grapefruit şi bei zeama rezultată (ai nevoie de un pahar de 250 de ml).

Salvia, un alt remediu natural excelent în tratarea durerilor de cap

Un alt leac ce te poate scăpa de migrene este şi infuzia de salvie. Această plantă este bogată în substanţe antiinflamatoare, are rol antiseptic şi antimicrobian, fiind de mare ajutor şi în vindecarea durerilor de cap care apar când suferi de răceală.

Cum se prepară? Adaugi 2 linguriţe de plantă uscată în 250 de ml de apă clocotită. Laşi să infuzeze 10 minute şi apoi se poate bea. Dacă durerile de cap sunt cauzate de răceală, viroza, trebuie să bei această infuzie de trei ori pe zi. Frunze proaspete de varză

Aplică frunze proaspete de varză direct pe frunte şi în doar câteva minute vei scăpa de durerile puternice de cap.

Pe de altă parte, migrenele apărute după ce ai trecut prin schimbări de presiune atmosferică trec cu ajutorul unei infuzii de muşeţel. Aceasta este extreme de simplu de preparat. Ai nevoie de o cană de apă fierbinte peste care trebuie să pui două linguriţe cu flori uscate de muşeţel. Nu se îndulceşte.

Ceai de melisă

Un alt remediu natural la îndemână este şi ceaiul de melisă. Apelează cu încredere la el şi durerile de cap vor fi doar o urâtă amintire. Se pune o linguriţă cu plantă uscată la 250 de ml de apă. Se poate îndulci cu puţină miere.