Scapă de toxine cu soc!

Recunoscut ca fiind unul dintre cele mai bune antiinflamatoare naturale, socul este folosit încă din antichitate şi pentru proprietăţile lui laxative, diuretice, sudorifice şi emoliente.
Astfel, remediile preparate din florile, frunzele, fructele şi din scoarţa de soc sunt indicate pentru calmarea nevralgiilor, a durerilor reumatice, dar şi pentru combaterea infecţiilor respiratorii şi a unor afecţiuni ginecologice. În plus, acestea te ajută să slăbeşti şi să ai o piele mai frumoasă. Aliatul tău în lupta cu kilogramele în plus
Ceaiul de soc favorizează transpiraţia şi eliminarea toxinelor din organism, contribuind la reducerea greutăţii corporale. În plus, poţi folosi acest ceai după mesele copioase pentru a preveni indigestia, dar şi pentru a trata constipaţia sau pentru a normaliza nivelul de colesterol.
Pentru a prepara infuzia, poţi folosi flori, frunze sau fructe de soc. Astfel, adaugă o lingură de plantă la o cană cu apă clocotită şi lasă la infuzat timp de cinci minute. Dacă ai nivelul de colesterol crescut, poţi prepara infuzia după aceeaşi reţetă, dar dintr-un amestec al părţilor de soc. Bea câte două-trei căni de ceai pe zi, în cure de o lună, cu două săptămâni pauză.
Un calmant natural
Dacă suferi de reumatism sau de dureri de spate ori intercostale, prepară o infuzie din 100 g flori, frunze şi fructe de soc la trei litri de apă clocotită, pe care să o adaugi în apa de baie. De asemenea, poţi face un decoct din doi pumni de scoarţă de soc la un litru de apă. Se fiebe amestecul până scade la jumătate şi se bea întreaga cantitate rămasă de trei ori pe zi.
Pentru a calma nevralgiile poţi să iei zilnic câte cinci linguri de suc din fructe de soc, administrat înainte de masă. Pentru acesta ai nevoie de 20 g de fructe de soc, pe care le zdrobeşti până devin o pastă. Apoi aceasta se pune într-un tifon şi se stoarce cu mâna până obţii un suc închis la culoare.
Atunci când te încearcă o răceală, o gripă sau o altă infecţie respiratorie, bea trei-patru căni de ceai din flori de soc pe zi. În acest fel, vei scăpa de usturimea în gât, de durerile de cap, de febră şi de tuse.
De altfel, infuzia este indicată şi în caz de bronşită, astm, faringită, sinuzită sau de boli pulmonare, reducând inflamaţia căilor respiratorii, ajutând la elimnarea secreţiilor în exces şi stimulând apărarea naturală a organismului.
Pentru a trata afecţiunile urinare sau renale este indicat decoctul de soc. Acesta se face dintr-o linguriţă de fructe zdrobite, care se fierb timp de trei minute în 250 ml de apă.
Se beau una-două căni pe zi. Simptomele cistitei sunt reduse şi dacă bei o cană de infuzie din flori de soc, înainte de culcare.
Uleiul de soc întinereşte pielea
Dacă ai pielea uscată sau îmbătrânită îţi poţi face un masaj pe tot corpul sau doar în zonele cu probleme folosind ulei din flori de soc. Aplică uleiul săptămânal, la o jumătate de oră după baie. Dacă ai pielea grasă, poţi aplica în schimb comprese cu infuzie de soc.
Cum prepari socata
O cură de două săptămâni, cu câte un litru de socată pe zi, purifică şi tonifică întregul organism, fiind indicată şi în caz de tulburări nervoase sau dacă ai astenie. Pentru a prepara socata, ai nevoie de 6-8 buchete de soc, 6 litri de apă, un kg de zahăr şi patru lămâi. Într-un vas de 10 litri, se dizolvă zahărul în apă, se adaugă sucul, coaja de lămâie şi florile de soc.
După 4 ore se scot cojile de lămâie. Acoperă vasul cu tifon şi lasă preparatul timp de două-trei zile la temperatura camerei, amestecând de două ori pe zi, până când începe să fermenteze. După aceea, se strecoară prin tifon şi se pune în sticle. Poţi păstra socata la frigider.
Pe aceeaşi temă: