Scapă de reumatism cu băi din PLANTE

1 2 jpg jpeg

Reumatismul şi durerile de articulaţii necesită atât tratament local, cât şi intern, dar şi o dietă recomandată de medic.

Cum ne tratăm

Perna cu pedicuţă este un săculeţ în care se aşază 200-300 g pedicuţă. Se fac aplicaţii zilnic pe perioada crizelor dureroase. Iarna perna se poate aşeza pe un vas cu aburi, se lasă 5 minute şi apoi se poate aplica pe zona dureroasă nu mult de 15 minute

Băi cu tărâţe de grâu. Se opăresc tărâţele, apoi se varsă conţinutul în cada cu apă caldă în care se stă 10 minute.

Ce mâncăm ?

Supă cremă de varză albă. Se prepară din 500 g varză, 1 fir praz, un morcov, 1 ţelină mică, leuştean, o roşie, un ardei gras, 2 linguri ulei măsline.

Se pun 3 l de apă şi se adaugă ingredientele când începe să fiarbă. Se fierb 30 de minute. Se pasează şi se adaugă arome şi condimente după gust. Se poate acri cu borş. Nevralgia intercostală apare odată cu schimbarea vremii.

Cum ne tratăm

Băi cu decoct din scoarţă de soc. Se fac băi calde de 2 ori pe săptămână pe perioada toamnei şi a primăverii

Băi cu iederă (infuzie), din 4 linguri de iederă la 1litru de apă fiartă, care se adaugă în cada cu apă caldă. Se stă 5 minute, 1 dată pe săptămână seara

Aplicaţii pe zona dureroasă cu unguent de gălbenele peste care se pune o cataplasmă caldă (nu fierbinte) cu planta de coada şoricelului

Ce mâncăm ?

Amestec de suc de morcov şi lămâie. La 100 ml suc de morcov se adaugă sucul de la o jumătate de lămâie. Se bea în fiecare dimineaţă pe stomacul gol, timp de câteva săptămâni.

In pentru sciatică

Durerea de sciatică este cea care iradiază în partea de jos a spatelui. Foarte utilă este cataplasma cu seminţe de in pe zona dureroasă.

Se pune o lingură de seminţe de in la înmuiat 12 ore (dimineaţa), se pune într-o pânză subţire curată (tifon) şi se aplică pe zona dureroasă. Se lasă o oră.

Se poate aplica zilnic, preţ de 10 zile şi apoi se face o pauză de 30 de zile. Ca dietă, sunt recomandate supele de rădăcinoase cu ciuperci.