Scap─â de insomnie cu suc de dovleac

1 2 jpg jpeg

Ne scap─â de insomnie

Dacă vi se întâmplă des să aveţi nopţi albe, un pahar cu suc de dovleac este cel mai bun remediu.

Amesteca┼úi 50 ml suc de dovleac proasp─ât, cu o linguri┼ú─â de miere de albine. Tratamentul are ┼či o reac┼úie secundar─â pl─âcut─â: pute┼úi sc─âpa de pungile de sub ochi, care apar ├«n timpul somnului.

Regleaz─â glicemia

Beta-carotenul are efecte antiinflamatoare ┼či antioxidante, diminu├ónd posibilitatea apari┼úiei diabetului ┼či regl├ónd valoarea glicemiei ├«n s├ónge. Consumul de carotenoizi scade riscul apari┼úiei hiperglicemiei, dar ┼či al cancerului pulmonar.

Alung─â astenia de toamn─â

Toate soiurile de dovleac au efecte u┼čor sedative asupra sistemului nervos ┼či sunt recomandate ├«n dieta astenicilor. Consum├ónd 50 de grame semin┼úe pr─âjite pe zi, ne asigur─âm 300 miligrame de magneziu, doza zilnic─â recomandat─â de terapeu┼úi.

Previne cancerul

100 de grame de dovleac asigur─â aproximativ 70 % din aportul zilnic necesar de vitamina A. Ea are rol esen┼úial ├«n prevenirea cancerului, cataractei, aterosclerozei ┼či ofer─â organismului o protec┼úie antioxidant─â extraordinar─â. Ajut─â la men┼úinerea s─ân─ât─â┼úii p─ârului, a unghiilor ┼či a pielii.

Trateaz─â arsurile ┼či acneea

Miezul dovleacului, de care sunt prinse semin┼úele, este folosit, de sute de ani, ├«n medicina popular─â, pentru tratarea r─ânilor, a eczemelor, arsurilor ┼či a acneei.

Extern, el mai este folosit ┼či pentru a sc─âpa de migrene, prin compresele cu suc de dovleac. Calmeaz─â foarte repede ┼či d─â o senza┼úie de lini┼čte.

Aten┼úie! Dovleacul crud este contraindicat persoanelor cu gastrit─â, cu ulcer gastric, dar ┼či cu diabet avansat. Persoanele care sufer─â de balon─âri ┼či cele care au fost diagnosticate cu afec┼úiuni cronice ale stomacului trebuie s─â foloseasc─â dovleacul cu precau┼úie.

,,Seminţele sunt o sursă de energie"

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi:

,,Semin┼úele de dovleac au cele mai puternice efecte terapeutice. Consumate crude cu miere, ajut─â la eliminarea parizi┼úilor intestinali, desfund─â vasele de s├ónge, stimuleaz─â activitatea rinichilor ┼či reglez─â colesterolul. Sunt bogate ├«n proteine ┼či con┼úin fier, magneziu, fosfor ┼či zincÔÇŁ, a spus specialistul ├«n nutri┼úie".