Scapă de insomnie cu ceai de hamei

1 2 jpg jpeg

În scopuri medicinale se folosesc conurile. Acestea conţin substanţe rezinoase amare (5-30%), în special acizi alfa-amari, taninuri condensate polifenolice, ulei esenţial până la 1%, flavonoide, amino-acizi, substanţe estrogene, grăsimi, săruri minerale.

poate fi folosit drept calmant psihic, împotriva stărilor de anxietate, nelinişte, atacuri de panică, probleme de somn sau pentru diferite tulburări emoţionale.

Pentru tratarea acestor probleme se administrează hameiul sub formă de pulbere, din care se ia câte o linguriţă de 3-4 ori pe zi, în cure de o lună, cu zece zile de pauză.

Potrivit specialiştilor, hameiul, în asociere cu valeriana, este unul dintre cele mai bune şi eficiente tratamente împotriva insomniilor puternice, fără a avea efecte nocive asemeni medicamentelor contra insomniei. Se prepară o infuzie dintr-o linguriţă de conuri de hamei la 200 ml apă clocotită. Se bea un ceai seara, înainte de culcare.

Hameiul acţionează asupra sistemului nervos central, diminuând senzaţia de durere în cazul bolnavilor de reumatism. În cazul crizelor de reumatism, se face o cură de 1-2 săptămâni, timp în care se beau 3 căni pe zi de infuzie combinată de hamei.

Aceasta se prepară din jumătate de litru de apă în care se pune hameiul mărunţit şi se lasă timp de 10 ore. Se filtrează, iar preparatul obţinut se pune deoparte. Planta rămasă după filtrare se fierbe în încă o jumătate de litru de apă, timp de 5 minute. Se lasă la răcit şi se filtrează. Cele 2 extracte se combină.

Planta stimulează activitatea rinichilor, împiedicând formarea calculilor renali. Se pun 2 linguriţe de conuri de hamei mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 10 minute după care se vor strecura. Se beau 1-2 căni de ceai pe zi, în cure de 10 zile.