Scapă de greaţă cu rozmarin

1 2 jpg jpeg

Amar în gură

E o senzaţie neplăcută ce apare după mese copioase însoţită de vărsături.

Ienupăr: se administrează boabe: în prima zi, 4 boabe, apoi se adaugă câte un bob pe zi, până în ziua a 12-a, când se ajunge la 15 boabe; apoi se scade câte un bob pe zi, până când se ajunge la 4 boabe; acestea se mestecă foarte bine, mărunţindu-le până se fac o pastă şi după aceea se înghit; cura durează 23 de zile şi necesită 220 de boabe

Cicoare: decoct din rădăcină, frunze, flori: toate se fierb, timp de 5 minute, în 250 ml de apă; când încep să fiarbă se adaugă 2 linguriţe de rădăcina pisată; decoctul astfel obţinut se bea călduţ, în 3 reprize, înaintea meselor principale; cura durează 15 zile.

Mirosul neplăcut al gurii

Numit şi halenă, acesta înseamnă de fapt modificarea în rău a aerului expirat.

Busuioc: infuzie din o linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 5 minute, se bea dimineaţa, pe stomacul gol, o cană.

Muşeţel: infuzie din 1 linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 7 minute; se beau 2 căni pe zi, înaintea meselor.

Tinctură de salvie: câte 15 picături de 3 ori pe zi, diluate în 50 ml de apă; se iau înainte de mesele principale.

Iată infuziile-minune

Rozmarin

Se prepară o infuzie dintr-o linguriţă de plantă la 250 ml apă clocotită. Se infuzează timp de 7-8 minute şi se consumă 2 căni pe zi. Tratamentul trebuie urmat timp de 15 zile.

Turiţă mare

Este recomandată o infuzie dintr-o lingură de plantă mărunţită la 250 ml de apă clocotită. Se lasă la infuzat 15 minute şi se beau 2-3 căni pe zi, timp de 15-20 zile pe lună.

Cicoare

Se prepară o infuzie dintr-o lingură de plantă la 250 ml de apă clocotită. Se infuzează 6-7 minute. Trebuie consumate 3 căni pe zi, timp de 20 de zile pe lună.

Pelin

Se face o infuzie din un sfert de linguriţă de plantă la 200 ml de apă clocotită. Se infuzează timp de 3-4 minute, se bea câte 1 lingură, la interval de 1 oră - 1 oră şi jumătate, în primele 24 ore de la apariţia simptomului.

Greaţa persistă câteva ore

Greaţa este asociată cu repulsia faţă de alimente şi cu dorinţa iminentă de a vărsa. Cu toate acestea, nu este obligatoriu să fie urmată de vărsătură. Senzaţia este extrem de neplăcută şi poate persista câteva ore, timp în care orice aliment sau băutură consumată poate agrava greaţa.