Scapă de greaţă cu rozmarin

1 2 jpg jpeg

Amar în gură

E o senzaţie neplăcută ce apare după mese copioase însoţită de vărsături.

Ienup─âr: se administreaz─â boabe: ├«n prima zi, 4 boabe, apoi se adaug─â c├óte un bob pe zi, p├ón─â ├«n ziua a 12-a, c├ónd se ajunge la 15 boabe; apoi se scade c├óte un bob pe zi, p├ón─â c├ónd se ajunge la 4 boabe; acestea se mestec─â foarte bine, m─ârun┼úindu-le p├ón─â se fac o past─â ┼či dup─â aceea se ├«nghit; cura dureaz─â 23 de zile ┼či necesit─â 220 de boabe

Cicoare: decoct din rădăcină, frunze, flori: toate se fierb, timp de 5 minute, în 250 ml de apă; când încep să fiarbă se adaugă 2 linguriţe de rădăcina pisată; decoctul astfel obţinut se bea călduţ, în 3 reprize, înaintea meselor principale; cura durează 15 zile.

Mirosul nepl─âcut al gurii

Numit ┼či halen─â, acesta ├«nseamn─â de fapt modificarea ├«n r─âu a aerului expirat.

Busuioc: infuzie din o linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 5 minute, se bea dimineaţa, pe stomacul gol, o cană.

Mu┼če┼úel: infuzie din 1 linguri┼ú─â de plant─â la 250 ml de ap─â clocotit─â; se infuzeaz─â 7 minute; se beau 2 c─âni pe zi, ├«naintea meselor.

Tinctură de salvie: câte 15 picături de 3 ori pe zi, diluate în 50 ml de apă; se iau înainte de mesele principale.

Iat─â infuziile-minune

Rozmarin

Se prepar─â o infuzie dintr-o linguri┼ú─â de plant─â la 250 ml ap─â clocotit─â. Se infuzeaz─â timp de 7-8 minute ┼či se consum─â 2 c─âni pe zi. Tratamentul trebuie urmat timp de 15 zile.

Turiţă mare

Este recomandat─â o infuzie dintr-o lingur─â de plant─â m─ârun┼úit─â la 250 ml de ap─â clocotit─â. Se las─â la infuzat 15 minute ┼či se beau 2-3 c─âni pe zi, timp de 15-20 zile pe lun─â.

Cicoare

Se prepar─â o infuzie dintr-o lingur─â de plant─â la 250 ml de ap─â clocotit─â. Se infuzeaz─â 6-7 minute. Trebuie consumate 3 c─âni pe zi, timp de 20 de zile pe lun─â.

Pelin

Se face o infuzie din un sfert de linguri┼ú─â de plant─â la 200 ml de ap─â clocotit─â. Se infuzeaz─â timp de 3-4 minute, se bea c├óte 1 lingur─â, la interval de 1 or─â - 1 or─â ┼či jum─âtate, ├«n primele 24 ore de la apari┼úia simptomului.

Greaţa persistă câteva ore

Grea┼úa este asociat─â cu repulsia fa┼ú─â de alimente ┼či cu dorin┼úa iminent─â de a v─ârsa. Cu toate acestea, nu este obligatoriu s─â fie urmat─â de v─ârs─âtur─â. Senza┼úia este extrem de nepl─âcut─â ┼či poate persista c├óteva ore, timp ├«n care orice aliment sau b─âutur─â consumat─â poate agrava grea┼úa.