Scap─â de bron┼čit─â cu ardei iute

1 2 jpg jpeg

Infec┼úiile respiratorii superioare trec cu ardei iute. Prieten de n─âdejde ├«n perioadele friguroase, el distruge germenii infec┼úio┼či din zona g├ótului, desfund├ónd nasul ┼či u┼čur├ónd respira┼úia.

Acest remediu se folose┼čte cu succes ├«ntr-o gam─â larg─â de afec┼úiuni infec┼úioase respiratorii, de la simplele r─âceli, guturai, grip─â ┼či p├ón─â la bron┼čit─â.

Infec┼úiile pulmonare, inclusiv tuberculoza (infec┼úia cu bacilul Koch), se alin─â cu ceai de n─âpraznic, mai ales ├«n fazele avansate ale bolilor. Acesta are rolul de a ├«nt─âri organismul ┼či de a inhiba dezvoltarea microorganismelor patogene.

Pune┼úi seara la ├«nmuiat o m├ón─â de frunze ┼či flori uscate de n─âpraznic ├«ntr-o can─â de ap─â plat─â sau de izvor. Diminea┼úa filtra┼úi lichidul, ob┼úin├ónd un macerat.

Planta r─âmas─â se opre┼čte cu ├«nc─â o can─â de ap─â, dup─â care se las─â la r─âcit 30 de minute, ob┼úin├ónd o infuzie. La final, infuzia ┼či maceratul se amestec─â, ob┼úin├ónd un ceai din care se beau 3-4 c─âni pe zi, timp de 15-20 de zile.

Infec┼úiile r─âd─âcinii firului de p─âr (foliculita) se trateaz─â cu sp─âl─âturi sau cu aplica┼úii pe piele cu cataplasme ├«nmuiate ├«n infuzii din aloe, brustur, cimbri┼čor, mu┼če┼úel, nuc, plop negru sau n─âpraznic, preparate din 2-3 linguri de plant─â la o can─â de ap─â clocotit─â.

Se mai pot aplica ┼či cataplasme cu ceai de soc, urzic─â moart─â sau volbur─â, care se prepar─â din 50 g plant─â la un litru de ap─â ┼či se las─â la fiert timp de 20 de minute.