Scade glicemia în mod natural cu seminţe de dovleac

2 jpg jpeg

În plus, deloc de neglijat este şi faptul că seminţele de dovleac au în compoziţie fitosteroli. Numeroase studii au demonstrat că acest compus are proprietatea de a reduce nivelul colesterolului rău din organism.

Ţin diabetul la distanţă

Specialiştii recomandă introducerea în alimentaţie a seminţelor de dovleac şi datorită faptului că acestea pot regla nivelul de zahăr din sânge, prevenind astfel diabetul.

Stimulează lactaţia

Seminţele de dovleac, fierte, te pot ajuta să stimulezi lactaţia. Consumă câte o mână de seminţe de dovleac fierte pe zi, 2 săptămâni, şi vei reuşi să ai mai mult lapte pentru bebeluşul tău.

Te scapă de insomnie şi depresie

Pe de altă parte, aceste seminţe sunt bogate şi în Vitamina E, dar şi în complexul de vitamine B: tiamină, riboflavină, niacină, acid pantotenic, vitamina B6 (piridoxina) şi acid folic. Totodată, mai au în componenţă şi L-TRIPTOFAN, o substanţă ce ajută la alungarea depresiei şi a insomniei.

Scad riscul de osteoporoză

Faptul că sunt o sursă bogată de zinc, face ca persoanele care le consumă să aibă un risc mai scăzut de osteoporoză. În plus, mai există o veste grozavă: seminţele de dovleac ajută la reducerea inflamaţiilor în cazul artitrelor.

Previn pietrele la rinichi

Beneficiile seminţelor de dovleac sunt cu adevărat numeroase. E bine de ştiut că acest aliment minune poate să prevină şi formarea pietrelor la rinichi.

Un remediu natural pentru cistită

Un mix de seminţe de dovleac şi seminţe de in te va ajuta să păstrezi în perfectă stare şi inima. De asemenea, este un grozav remediu natural pentru cistită. Iată ce trebuie să faci: amesteci 200 g de seminţe de dovleac cu 500 ml de apă clocotită.

Le laşi aşa timp de 10 ore. Apoi, încălzeşti câte 100 de ml din licoare şi o bei. Fă asta de 4 ori pe zi şi vei scăpa de această afecţiune.