┼×ase beneficii ale lavandei asupra s─ân─ât─â┼úii

1 2 jpg jpeg

Amelioreaz─â anxietatea

Masarea t├ómplelor cu pu┼úin ulei de lavand─â contribuie la reducerea tensiunilor nervoase, amelioreaz─â anxietatea, combate migrenele, depresia, agita┼úia ┼či stresul emo┼úional.

Bun remediu împotriva insomniilor

Ceaiul preparat dintr-o m├ón─â de flori de lavand─â este un remediu eficient pentru insomnii. A┼čadar, ├«nainte de culcare, bea un ceai de lavand─â sau pune sub pern─â un s─âcule┼ú cu flori de lavand─â. Mirosul acestei plante te va ajuta s─â ai un somn lini┼čtit.

Te scap─â de m├ónc─ârimi ┼či usturime

Dac─â suferi de m├ónc─ârimi, usturime sau de arsuri solare folose┼čte pu┼úin ulei de lavand─â. Aplic─â-l pe zonele afectate, mas├ónd pielea u┼čor. Astfel, simptomele se vor diminua, iar pielea va r─âm├óne hidratat─â ┼či str─âlucitoare.

Trateaz─â durerile de stomac

Polifenolii din lavand─â au capacitatea de a distruge bacteriile din stomac care sunt responsabile de digestia lent─â ┼či apari┼úia arsurilor stomacale.

Dac─â ai astfel de probleme, bea ceai de lavand─â sau folose┼čte-o la prepararea pr─âjiturilor sau ├«n combina┼úie cu diverse alimente, deoarece d─â un gust aparte m├ónc─ârurilor ┼či, totodat─â, vei sc─âpa de problemele digestive.

Elimină mătreaţa

Masarea scalpului cu un amestec din 15 pic─âturi de ulei esen┼úial de lavand─â ┼či 2 linguri┼úe de ulei de m─âsline sau de migdale contribuie la reducerea cantit─â┼úii de m─âtrea┼ú─â. Dup─â aplicarea tratamentului, p─ârul se acoper─â cu un prosop timp de o or─â, dup─â care se spal─â cu ┼čampon ┼či ap─â din abunden┼ú─â.

Combate afecţiunile respiratorii

Aplicarea câtorva picături de ulei de lavandă pe gât sau în zona pieptului reduce simptomele afecţiunilor respiratorii. Durerile de gât, strănutul, astmul, răceala, sinuzita sau laringita pot fi tratate cu acest remediu natural.