Şase beneficii ale lavandei asupra sănătăţii

1 2 jpg jpeg

Ameliorează anxietatea

Masarea tâmplelor cu puţin ulei de lavandă contribuie la reducerea tensiunilor nervoase, ameliorează anxietatea, combate migrenele, depresia, agitaţia şi stresul emoţional.

Bun remediu împotriva insomniilor

Ceaiul preparat dintr-o mână de flori de lavandă este un remediu eficient pentru insomnii. Aşadar, înainte de culcare, bea un ceai de lavandă sau pune sub pernă un săculeţ cu flori de lavandă. Mirosul acestei plante te va ajuta să ai un somn liniştit.

Te scapă de mâncărimi şi usturime

Dacă suferi de mâncărimi, usturime sau de arsuri solare foloseşte puţin ulei de lavandă. Aplică-l pe zonele afectate, masând pielea uşor. Astfel, simptomele se vor diminua, iar pielea va rămâne hidratată şi strălucitoare.

Tratează durerile de stomac

Polifenolii din lavandă au capacitatea de a distruge bacteriile din stomac care sunt responsabile de digestia lentă şi apariţia arsurilor stomacale.

Dacă ai astfel de probleme, bea ceai de lavandă sau foloseşte-o la prepararea prăjiturilor sau în combinaţie cu diverse alimente, deoarece dă un gust aparte mâncărurilor şi, totodată, vei scăpa de problemele digestive.

Elimină mătreaţa

Masarea scalpului cu un amestec din 15 picături de ulei esenţial de lavandă şi 2 linguriţe de ulei de măsline sau de migdale contribuie la reducerea cantităţii de mătreaţă. După aplicarea tratamentului, părul se acoperă cu un prosop timp de o oră, după care se spală cu şampon şi apă din abundenţă.

Combate afecţiunile respiratorii

Aplicarea câtorva picături de ulei de lavandă pe gât sau în zona pieptului reduce simptomele afecţiunilor respiratorii. Durerile de gât, strănutul, astmul, răceala, sinuzita sau laringita pot fi tratate cu acest remediu natural.