Sângerări gingivale? Iată ce plante te ajută!

1 2 jpg jpeg

Inflamaţia gingiei şi sângerarea ei la periaj sunt simptome evidente că suferi de gingivită. Principala vinovată de apariţia acestei neplăceri este placa bacteriană, acel depozit albicios care se depune pe dinţi când nu se efectuează un periaj corect sau când igienă dentară este precară. Dacă se amână vizita la medic, gingivita se agravează, pentru că, prin mineralizarea plăcii, se formează tartrul, intensificându-se inflamaţia gingiei. Pe lângă un periaj corect, poţi efectua unele spălături locale şi gargare folosind plante cu efect antiseptic, calmant, astringent şi emolient. Muşeţelul Florile de muşeţel au proprietăţi antiinflamatorii şi antiseptice, fiind recomandate pentru sângerările gingivale. Lasă la infuzat timp de 20 de minute trei linguri de flori de muşeţel într-o cană de apă fierbinte. Clăteşte şi ţine în gură cinci minute infuzia. Sunătoarea Adevărat cicatrizant şi antibiotic, sunătoarea ajută refacerea ţesutului gingival şi protejează gingiile de infecţii. Prepară o infuzie din două linguri de plantă uscată şi din 200 ml de apă fierbinte. Cu această infuzie, clăteşte-ţi gura de câteva ori pe zi. Lămâia Sângerările gingivale pot apărea şi din cauza carenţei de vitamina C. De aceea, consumă legume şi fructe care conţin această vitamină, precum citricele. Acestea pot fi folosite şi extern. Masează-ţi gingiile cu lămâie sau fă gargară cu suc de lămâie, amestecat cu apă şi cu miere.

Te-ar mai putea interesa:

- 5 plante de ajutor daca ai gingivita

- Atentie! Popcornul raneste gingiile

- Cat de grava este sangerarea gingiilor

Datorită proprietăţii dezinfectante ale cerenţelului, poţi alege această plantă ca adjuvant în tratarea gingivitei. Prepară un decoct din două linguriţe de rădăcini de plantă la o cană de apă fierbinte. Cu ceaiul obţinut, tamponează gingia de câteva ori pe zi.

Coada-racului dezinfectează şi cicatrizează, fiind potrivită în tratarea inflamaţiilor bucale. Tamponează-ţi gingiile şi clăteşte-ţi gura cu o infuzie preparată dintr-o linguriţă de coada-racului adăugată la o cană de apă fierbinte.

Frunzele de salvie sunt un astringent excelent, de aceea această plantă este potrivită în îngrijirea danturii afectate de gingivită. Clăteşte-ţi gura de câteva ori pe zi cu o infuzie preparată din două linguriţe de frunze şi 100 ml de apă fierbinte.

Cunoscută ca un antiinflamator gingival, sulfina este un excelent remediu pentru gingiile care sângerează. În acest sens, îţi poţi tampona gingiile de câteva ori pe zi cu o infuzie obţinută dintr-o linguriţă de flori la 200 ml de apă clocotită.