Salvia reglează transpiraţia şi digestia

1 2 jpg jpeg

Contribuie la un bun proces de digestie

În caz de indigestie, mai ales după o masă copioasă, siropul de salvie ajută la funcţionarea normală a tractului intestinal, la calmarea arsurilor gastrice şi la eliminarea gazelor. Se ia câte 1 lingură de sirop de salvie de 3 ori pe zi.

Reglează transpiraţia

Transpiri mult? Anumite persoane au constatat că, dacă beau ceai de salvie, problema transpiraţiei excesive se rezolvă. Toarnă 200 ml de apă fierbinte peste 1 lingură de plantă şi lasă la infuzat aproximativ 15 minute, apoi strecoară. Se beau 2-3 căni de ceai de salvie pe zi.

Stabilizează nivelul de zahăr din sânge

Anumite studii au arătat că salvia e utilă pentru diabetici, deoarece le ţine glicemia sub control. Se recomandă ca persoanele diabetice să îşi condimenteze cu salvie mâncărurile (se poate pune peste orice fel de carne sau legume fierte) sau să ia câte 2 capsule de salvie de 3 ori pe zi.

Atenuează durerile de gât

Salvia are proprietăţi antimicrobiene şi antiinflamatoare, ceea ce o face un remediu demn de luat în seamă împotriva durerilor de gât. Când începi să simţi usturime pe gât, prepară cât mai curând un ceai de salvie. Lasă-l să se răcească 25 de minute, apoi foloseşte-l pentru gargară. De asemenea, ceaiul de salvie ajută şi la eliminarea respiraţiei neplăcut mirositoare.

Revigorează organismul

Sub formă de ulei macerat, salvia contribuie la refacerea tonusului general în caz de oboseală accentuată (fizică şi psihică) şi reduce stările de stres şi de nervozitate. De asemenea, uleiul este eficient şi în caz de tonus sexual scăzut. Se recomandă a se administra 1 capsulă de 3 ori pe zi, după mesele principale.