Salvia alină durerile menstruale

1 2 jpg jpeg

Stresul, anumite diete, dereglările hormonale pot duce la menstruaţii abundente sau reduse, dureroase. Salvia este una dintre plantele pe care le poţi folosi sub formă de ceai pentru a regla menstuaţia. Acţionează din vreme, cu 7-8 zile înainte de apariţia sângerărilor lunare.

Îţi sunt de ajutor şi suplimentele alimentare sau alimente care îţi cresc aportul de vitamine din complexul B, A, E şi C cu efect antioxidant, de magneziu şi de acizi graşi. Alte schimbări benefice sunt renunţarea la băuturile care conţin alcool, pentru că stimulează formarea fibroamelor uterine, şi mişcarea zilnică în aer liber când este posibil (plimbări, alergat).

Infuzie sau pulbere de salvie

Dacă ai menstruaţii abundente sau foarte dureroase, infuzia şi pulberea de salvie reglează funcţiile ovariene şi alungă neplăcerile, inclusiv cele provocate de menopauză. Ceaiul se prepară dintr-o linguriţă de frunze de salvie peste care torni un pahar de apă fiartă. Bea-l rece, de-a lungul zilei. Cu pulbere de salvie se ţine o cură de 3 luni. Se iau de 3 ori pe zi câte zece grame.

Tincturi care reglează menstruaţia

Ciclurile menstruale neregulate se pot regla cu ajutorul tincturilor de mlădiţe de zmeur şi de gălbenele. Acestea combat şi durerile, tensionarea sânilor, previn mărirea chisturilor mamare şi ovariene. Se foloseşte un singur tip de tinctură din care se iau 30 de picături în amestec cu puţină apă, de 3 ori pe zi. Este nevoie de 30 de picături de extract amestecat în puţină apă. Pentru a avea rezultate bune, ţine o cură timp de 3 luni, pe care o poţi relua după o lună de pauză.

Ceaiul de gălbenele e indicat în caz de dureri menstruale intense. Pui 2 linguriţe de plantă la 250 ml de apă clocotită, infuzezi 15 minute şi strecori. Sunt necesare 2 căni de ceai pe zi.

Citeşte şi: Pericolul sângerărilor între menstruaţii

Ceaiuri de trifoi-roşu şi traista-ciobanului

În cazul în care ai sângerări abundente la menstruaţie, fitoterapeuţii indică 2 căni cu infuzie de traista-ciobanului pe zi. Ceaiul se face din 2 linguriţe de plantă şi 250 ml de apă. Şi trifoiul-roşu reglează ciclul menstrual, echilibrează nivelurile hormonale şi reduce crampele abdominale. Infuzia din trifoi-roşu se face o lingură şi jumătate de plantă şi 2 căni cu apă fiartă. Bea infuzia strecurată de-a lungul unei zile.