Rozmarinul alungă durerile

1 2 jpg jpeg

Specialiştii cotidianului german “Bild” au numit rozmarinul “planta medicinală a anului 2011”. Iată care sunt virtuţile vindicătoare ale acestei plante-miracol.

1. Dezinfectează. Sub formă de tinctură sau unguent, rozmarinul poate fi folosit pentru rănile uşoare şi eczemele persistente.

2. Calmează durerile. Dacă vă doare capul, masaţi uşor fruntea cu ulei esenţial de rozmarin diluat. Capsulele cu extract de rozmarin calmează durerile menstruale.

3. Reglează tensiunea arterială. Dacă sunteţi hipotensiv, rozmarinul reprezintă un adevărat miracol din natură. Puteţi scăpa uşor de senzaţia de ameţeală asociată acestei afecţiuni dacă ţineţi antebraţul în apă cu ulei esenţial de rozmarin.

4. Are efect tonic. O cană de ceai din frunze de rozmarin alungă stările de nervozitate şi calmează neliniştile provocate de frământările interioare.

Atenţie!

Femeile însărcinate trebuie să evite rozmarinul. În cantităţi mari, această plantă stimulează contracţiile. În special uleiul esenţial este contraindicat. În mâncare, însă, folosit ca şi condiment, nu prezintă riscuri.

Alte plante vindecătoare

Usturoi. Are un efect puternic antibacterial şi protejează împotriva cheagurilor care astupă vasele de sânge. În plus, usturoiul scade nivelul colesterolului rău şi acţionează împotriva aterosclerozei. Vâsc. Este folosit în tratamentul hipertensiunii şi în homeopatie ca adjuvant în tratamentul cancerului. În plus, poate fi folosit împotriva disconfortului provocat de schimbările de anotimp.

Păducel. Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi protejază împotriva infarctului. Se infuzează o linguriţă de flori, respectiv de fructe, în 250 ml apă clocotită. După un sfert de oră se strecoară şi se bea pe parcursul unei zile.