Rostopasca lini┼čte┼čte durerile de ficat

1 2 jpg jpeg

Lumea plantelor medicinale este foarte ofertanta, iar daca stii pe care sa le alegi, poti scapa rapid de dureri si iti poti relua activitatile de zi cu zi.

At├ót cimbri┼čorul de c├ómp, c├ót ┼či cel de cultur─â con┼úin principii active asem─ân─âtoare, urtiliz├óndu-se ├«n acelea┼či scopuri. Datorit─â uleiului volatil pe care ├«l con┼úine, din cimbri┼čor se prepar─â un ceai care calmeaz─â spasmele c─âilor respiratorii, fapt penrtru care este indicat a fi ├«ntrebuin┼úat ├«n tratarea tusei convulsive, bron┼čitei, r─âgu┼čelii ┼či tusei astmaticilor. Pentru a m─âri efectul calmant, ├«n compozi┼úia ceaiului de cimbri┼čor se vor pune frunze de p─âtlagin─â , de podbal, flori de nalb─â ┼či r─âd─âcin─â de ciubo┼úica-cucului. Ceaiul se prepar─â din 2 linguri┼úe de plant─â m─ârun┼úit─â, op─ârit─â cu o cea┼čc─â de ap─â clocotit─â. Ceaiul se bea c─âldu┼ú ┼či poate fi ├«ndulcit cu miere.

Rastopasca conţine o serie de alcaloizi cu acţiune calmantă, fiind medicamentul homeopatic de top pentru tratarea

. Ceaiul se prepar─â dintr-o jum─âtate linguri┼ú─â de plant─â, peste care se toarn─â o cea┼čc─â cu ap─â clocotit─â. Dup─â un sfert de or─â se strecoar─â ┼či se bea c├óte 2 linguri┼úe la 3 ore. ├Än caz de dureri, se repet─â a 2-a zi aceea┼či cantitate.

Arnica are ac┼úiune antiinflamatoare, antiseptic─â ┼či faciliteaz─â vindecarea rapid─â a r─ânilor, fiind extrem de eficient─â ├«n tratamentul v├ón─ât─âilor. De┼či se folose┼čte sub form─â de tincturi ori infuzii, arnica se g─âse┼čte ┼či ├«n creme ┼či geluri, care amelioreaz─â durerea de genunchi la persoanele care sufer─â de osteoartrit─â. ├Än reumatism cronic se utilizeaz─â infuzia de arnic─â. Se prepar─â din 5 g de flori ┼či 5 g de frunze de nalb─â, la o can─â de ap─â clocotit─â. Dup─â ce se infuzeaz─â 15 minute, se strecoar─â ┼či se bea cu ├«nghi┼úituri rare.

Ceaiul de ment─â diminueaz─â senza┼úia de durere de cap. De asemenea, are capacitatea de a diminua nivelul de stres ┼či de a oferi organismului tonicitatea de care are nevoie. Peste o linguri┼ú─â de frunze de ment─â uscate ┼či m─ârun┼úite se toarn─â o can─â de ap─â fiart─â, dup─â care se las─â la infuzat timp de 30 de minute, apoi se filtreaz─â. Se ├«ndulce┼čte dup─â gust, cu miere. Se beau c├óte 3 c─âni pe zi, dup─â mesele principale. Nu se administreaz─â pe perioade ├«ndelungate de timp deoarece produce obi┼čnuin┼ú─â.

Uleiul de cui┼čoare este un bun remediu care te scap─â de durerile dentare.Durerile de din┼úi ┼či m─âsele pot fi comb─âtute prin introducerea unui cui┼čor ├«n cavitatea m─âselei cariate, prin mestecarea unui cui┼čor de 3-4 ori pe zi sau prin masarea din┼úilor ┼či gingiei cu un tampon de vat─â ├«nmuiat ├«ntr-un amestec de 15 pic─âturi ulei de cui┼čoare la o lingur─â ulei de floarea soarelui sau de m─âsline.