Rostopasca, leacul tău în peste 100 de afecţiuni

2 jpg jpeg

Con┼úine alcaloizi, spartein─â, vitamina C, ulei volatil, flavonoizi, saponoide, s─âruri minerale, compu┼či care o recomand─â ├«n tratamentul a peste o sut─â de afec┼úiuni. Printre cele mai importante se num─âr─â colicile biliare, dischinezia biliar─â, acneea, eczemele, enterocolitele, hepatitele acute ┼či cronice. Rostopasca poate fi un bun remediu ┼či ├«n tratamentul leucemiei. ┼×tiai c─â, ├«n cazul cancerelor hepatice, extractul de plant─â poate opri procesul de dezvoltare a tumorilor?

Extern, trateaz─â eczemele ┼či negii

B─ât─âturile, dar ┼či tumorile maligne de piele se pot trata cu ajutorul compreselor cu infuzie ┼či suc de rostopasc─â. Pentru cataract─â ┼či petele de pe cornee, se recomand─â sucul de rostopasc─â. Se ia o frunz─â de plant─â, se spal─â, iar tulpina ei se preseaz─â cu degetele p├ón─â iese un lichid de culoare portocalie. Cu sucul extras se unge pleoapa ├«nspre coada ochiului.

Eczemele se pot trata cu alifie de rostopasc─â. Se prepar─â din 30 g pulbere de rostopasc─â ┼či 15 g vaselin─â, la care se adaug─â 10 ml ulei de m─âsline. Cu acest amestec se ung r─ânile ┼či se panseaz─â. Pansamentul trebuie s─â stea 2-3 zile, dup─â care se poate schimba p├ón─â la vindecare.

Negii pot fi ÔÇ×┼čter┼čiÔÇť de pe piele tot cu suc de rostopasc─â. Se aplic─â lichidul pe suprafa┼úa afectat─â, tampon├ónd u┼čor ┼či se las─â s─â ac┼úioneze ├«n profunzime. Se repet─â ├«n fiecare diminea┼ú─â ┼či sear─â. ├Än cel mult o lun─â ┼či jum─âtate de tratament, negii vor disp─ârea. Sucul de rostopasc─â e eficient ┼či ├«n tratarea herpesurilor bucale ┼či genitale.

Atenţie! Poate deveni toxică!

Din cauza alcaloizilor ├«n num─âr mare din con┼úinut, rostopasca devine extrem de toxic─â dac─â este dep─â┼čit─â doza recomandat─â. Indiferent de afec┼úiune, nu se poate administra de c─âtre un adult care c├ónt─âre┼čte 75 de kilograme mai mult de 4 g de plant─â uscat─â ├«n fiecare zi.

Dep─â┼čirea dozei recomandate duce la complica┼úii precum gastroenterit─â, tuse, probleme de respira┼úie, spasme digestive, halucina┼úii ┼či tulbur─âri cardiace. Nu se recomand─â gravidelor ┼či copiilor sub 12 ani.

Ce poate trata pe cale intern─â

Rostopasca este hematopoietic─â, adic─â ajut─â la formarea s├óngelui, de aceea se recomand─â ├«n tratamentul leucemiei. Se face un amestec din urzici, ml─âdi┼úe de soc ┼či rostopasc─â, 2 linguri┼úe de plante uscate la 250 ml ap─â clocotit─â ┼či se beau 2 l pe zi.

Bolile hepato-biliare, cum sunt hepatita cronic─â ┼či dischinezia biliar─â, se utilizeaz─â tinctura de rostopasc─â. De 3 ori pe zi se consum─â 10 pic─âturi de tinctur─â. ├Än tratamentul gastritei se recomand─â consumul a c├óte 10 pic─âturi de tinctur─â, de 4-6 ori pe zi.

Hemoroizii se pot vindeca tot cu ajutorul acestei plante. Se beau cu înghiţituri mici2-3 căni cu infuzie în fiecare zi.