Rostopasca, cel mai bun leac pentru negi şi herpes

1 2 jpg jpeg

Ameliorează starea bolnavilor de cancerul

Au fost studiate efectele acestei plante asupra cancerului. Din cercetările făcute, se pare că sucul de rostopască aplicat pe zonele afectate de cancerul de piele, dar şi pe tumorile exteriorizate, face adevărate minuni, în timp ce pulberea administrată intern aduce alinare celor care suferă de cancer.

Se ia un sfert de linguriţă de pulbere de rostopască de 4 ori pe zi, în cure de două luni, cu 3 săptămâni de pauză.

Te scapă de negi

După cum i se mai spune în popor – iarba pentru negi - rostopasca este primul remediu naturist pe care l-ai putea încerca dacă ai negi. Ce trebuie să faci? În fiecare dimineaţă şi seară, pui pe zona afectată suc de rostopască. La intervale scurte de timp aplici din nou suc. Repeţi procedura de 6 – 7 ori. Astfel, sucul va putea să acţioneze cât mai bine. La final, speli zona cu apă. După o lună şi jumătate în care urmezi acest tratament, negii dispar.

Te protejează de bolile de ficat

Rostopasta susţine şi activitatea ficatului. Pentru a preveni afecţiunile hepatice, o poţi lua sub formă de pulbere. Urmează o cură de 3 săptămâni, timp în care iei câte un vârf de cuţit de 3-4 ori pe zi. Păstrează cu 7-10 zile de pauză. Este şi un tratament natural excelent pentru cei diagnosticaţi cu o boală a ficatului.

Un remediu grozav şi în pancreatită

Se pare că această plantă poate face minuni şi în cazul unei boli greu de tratat: pancreatita. Ce trebuie făcut în această situaţie? Ai nevoie de o linguriţă de rostopască uscată şi mărunţită.

O opăreşti într-un litru de apă clocotită. Laşi la infuzat aproximativ o jumătate de zi, apoi strecori şi adaugi 200 de grame de miere de salcâm. Iei o lingură din acest preparat, din oră în oră, înainte sau după ce mănânci. După 2 luni de tratament, simptomele bolii dispar.

E utilă în tratarea herpesului bucal şi genital

În caz că te lupţi cu simptome ale herpesului bucal sau genital, ia câte o linguriţă de tinctura de 3 ori pe zi în cure de 12 zile. Pentru utilizarea externă, combini tinctura de rostopască, în proporţii egale, cu tinctura de propolis, şi o aplici, prin picurare, pe zona afectată, de 4-6 ori pe zi.