Ridichea neagr─â, remediu bun pentru grip─â ┼či r─âceal─â

1 2 jpg jpeg

Ridichea neagr─â are un con┼úinut ridicat de vitamina C, fiind unul dintre cei mai puternici antioxidan┼úi. Siropul calmeaz─â tusea ┼či duce la eliminarea substan┼úelor nocive din bronhii ┼či din pl─âm├óni. Aceasta ajut─â ┼či la drenarea ficatului si a vezicii biliare, scade colesterolul ┼či previne apari┼úia evenimentelor cardiace.

Ridichea neagr─â este un foarte bun detoxifiant, fiind o surs─â de vitamine A ┼či B, dar ┼či magneziu, calciu. Con┼úine ┼či o substan┼ú─â care ajut─â la secre┼úia glandelor tiroide.

Ridichea neagră are proprietăţi diuretice

Ridichea neagr─â are ┼či propriet─â┼úi diuretice, o jum─âtate de pahar de suc ├«n fiecare diminea┼ú─â dreneaz─â rinichii, ajut─â la dizolvarea calculilor renali ┼či este indicat ├«mpotriva celulitei.

Siropul de ridiche te scap─â de r─âceal─â

Ridichea neagr─â este recomandat─â ├«n caz de r─âceal─â ┼či grip─â. Recomandat at├ót pentru a trata tusea seac─â, c├ót ┼či pe cea productiv─â, siropul de ridiche neagr─â este indicat ┼či copiilor. Se ia o ridichie neagr─â, se spal─â, ┼či se scobe┼čte la cotorul unde au crescut frunzele. Se face un soi de cornet ad├ónc, care se umple apoi pe jum─âtate cu miere. Se las─â ridichia c├óteva ore l├óng─â o surs─â de c─âldur─â ┼či se verific─â, c─âci aceasta va l─âsa sirop. Se ia c├óte 1 linguri┼ú─â la 2 ore.

Stimulează funcţionarea normală a ficatului

Ridichia neagr─â detoxific─â ficatul ┼či contribuie la regenerarea celulelor hepatice. De asemenea, regleaz─â produc┼úia ┼či fluxul bilei, totodat─â elimin─â excesul de bilirubin─â din s├ónge.

Regleaz─â tensiunea arterial─â Datorit─â con┼úinutului de potasiu, ridichea neagr─â ajut─â la reglarea tensiunii arteriale ┼či ├«mbun─ât─â┼úe┼čte circula┼úia sanguin─â. Antioxidan┼úii con┼úinu┼úi de ridiche ├«┼úi scad nivelul colesterolului din s├ónge, sc─âz├óndu-┼úi riscul de a fi diagnosticat cu o boal─â cardiac─â. Cercet─âtorii spun c─â antioxidan┼úii con┼úinu┼úi de ridiche au un rol important ├«n prevenirea cancerului.

Afl─â AICI care sunt cele mai bune siropuri de toamn─â!

Ridichea neagr─â stimuleaz─â pofta de m├óncare, deci poate fi un bun aperitiv, ├«n special pentru persoanele care sufer─â de anemie. Pentru c─â are un con┼úinut mare de ap─â, ridichea neagr─â u┼čureaz─â tranzitul intestinal ┼či este un bun remediu pentru constipa┼úie.