Ridichea neagră: beneficii şi contraindicaţii

1 2 jpg jpeg

Sunt multe legumele care ne ajută să scăpăm de simptomele şi stările de rău atunci când ne gripăm sau răcim, însă niciuna nu este la fel de eficientă în tratarea lor precum este ridichea neagră.

Deşi nu se poate spune că este cea mai gustoasă, ridichea neagră conţine antioxidanţi în cantităţi semnificative şi ajută la tratarea unor afecţiuni ale organelor interne, dar este excelentă şi pentru păr sau piele.

Un tratament care se poate face şi cu ceapă, dar care este mai eficient cu ridiche neagră, este tăierea legumei în două, apoi umplute jumătăţile cu miere sau zahăr. Se lasă peste noapte, iar dimineaţa se bea siropul. Infecţiile sistemului respirator, dar şi senzaţiile de uscăciune în gât, dureri de cap şi altele specifice răcelii dispar.

Ridichea neagră beneficii şi contraindicaţii – tratament excelent pentru tuse şi răceală

Se pare că ridichea neagră conţine o substanţă care ajută la reglarea secreţiei glandelor tiroide. Persoanele care suferă de hipertiroidism se pot trata cu această legumă pentru reglarea excesului de hormoni tiroidieni.

Fiind o sursă excelentă de vitamine precum vitamina A, complexul de vitamine B, sursă de magneziu, calciu şi alte minerale, ridichea neagră este şi un bun detoxifiant. În plus, aceasta stimulează funcţii hepatice şi eliminarea toxinelor din ficat. Cei care doresc o mai bună funcţionare a ficatului ar trebui să consume ridiche neagră cât mai des.

Ridichea neagră beneficii şi contraindicaţii – excelentă pentru păr şi piele

Un suc de ridichea neagră pe zi poate aduce mari beneficii şi în lupta cu căderea părului. Întărirea firului de păr şi stimularea creşterii lui pot fi alte motive pentru consumul de ridiche neagră. Se poate face chiar şi o mască de păr cu ridiche neagră. Se pune la fiert o ridiche neagră rasă timp de jumătate de oră cu două pahare de apă. Se răceşte, se amestecă cu un gălbenuş şi se pune pe păr timp de 2 ore. se clăteşte şi se spală normal.

Sucul de ridiche neagră este foarte eficient şi pentru curele de dezintoxicare, atunci când dorim o curăţire excelentă a sângelui. Alături de sucul de sfeclă, sucul de ridiche neagră este unul dintre cele mai bune. Astfel, pielea va arăta mult mai lucioasă şi mai sănătoasă, căci ea este prima care vorbeşte despre cât de plin de toxine este sângele. O piele netedă şi curată denotă un interior cât mai curat.

Pe lângă drenarea bilei şi dezintoxicarea ficatului, se pare că ridichea neagră ajută la eliminarea calculilor renali. Se bea suc de ridiche neagră pe stomacul gol dimineaţă. Nu mai mult de un pahar. Artroza poate fi atenuată dacă se lasă la macerat o ridiche neagră într-un litru de vin alb timp de 2 săptămâni. Se bea un pahar de decoct zilnic timp de 3 săptămâni.

Ridichea neagră beneficii şi contraindicaţii - detoxifiant excelent şi afrodiziac de excepţie

În plus, ridichea neagră este un afrodiziac recunoscut şi consumată regulat face minuni chiar şi acolo unde apetitul este foarte scăzut. De altfel, ridichea face poftă de mâncare, aşadar nu este recomandată în cantităţi mari în cure şi diete. Mai mult, ridichea neagră poate trata scorbutul şi rahitismul datorită conţinutului mare de vitamina C. este, cu siguranţă, una dintre cele mai bune legume de iarnă.

Ridichea neagră are şi efecte mai puţin plăcute, precum respiraţie urât mirositoare şi balonări, de aceea este bine să cereţi sfatului medicului înainte de a urma un tratament cu ridiche neagră.

Ridichea neagră poate provoca tulburări digestive, de aceea este indicat să se oprească consumul dacă dă arsuri la stomac.