Remediile naturiste care îţi reglează menstruaţia

1 2 jpg jpeg

Chiar dacă de fiecare dată când te confrunţi cu o problemă de sănătate mergi la medicul specialist, este important să ştii că pentru orice afecţiune natura îţi pune la dispoziţie o paletă imensă de soluţii. Dar şi administrarea lor se face sub supravegherea unui medic specialist.

Menstruaţia este diferită atât ca durată cât şi ca intensitate de la o femeie la alta în funcţie de stilul de viaţă, munca şi efortul pe care îl faci zi de zi. Astfel, dacă faci parte din categoria femeilor ce se confruntă cu dureri crunte la menstruaţie sau cu sângerări abundente, trebuie să ţii cont de plantele ce îţi pot fi de mare folos.

Tipuri de tulburări menstruale

Cele mai frecvente tulburări menstruale cu care femeile se pot confrunta de a lungul vieţii sunt amenorea explicată prin întârzierea sau absenţa menstruaţiei pe o anumită durată de timp, menoragia- sângerarea abundentă din timpul menstruaţiei şi dismenoreea- durerile şi crampele intenste. Este bine să ştii faptul că o menstră sănătoasă poate dura între 2-8 zile, în caz contrar este indicat să mergi al medicul specialist, ami ales pentru că amenoreea este normală în cazul în care există o sarcină, dar poate ascunde şi dereglări ale tiroidei sau ovare polichistice.

Terapia prin plante

Dintre cele mai cunoscute plante, gălbenelele şi mai ales tinctura făcută din aceste flori este indicată în cazul în care nu mai apare menstruaţia din cauza unei dietei nesănătoase, după naştere, sau din alte motive. Pentru a beneficia de efectul lor curativ ai nevoie de 30 de picături de tinctură cu puţină apă pe care să le administrezi de 3 ori pe zi, înaintea menstruaţiei.

Traista-ciobanului tratează durerile menstruale sau sângerările abundente

Poţi să beneficiezi de efectele miraculoase ale acestei plante făcând o infuzie sau o tinctură de traista-ciobanului. Pentru a prepara un ceai din această plantă ai nevoie de 250 de ml de apă şi 2 linguriţe de plantă. Rezultatele nu vor întârzia să apară dacă vei consuma 3 căni de ceai pe zi.

Află tot ce nu ştiai despre mentruaţie AICI

Mişcarea este un punct cheie destul de important în sănătatea întregului organism. Indiferent de ce antrenament alegi să faci, dacă îl vei face în mod costant vei ţine la distanţă problemele legate de dereglarea menstruaţiei, deoarce sportul favorizează eliberarea endorfinelor care ajută la obţinerea unei stări de bine, dar contribuie substanţial şi la o mai bună circulaţie sangvină la nivelul întregului organism.

Mlădiţa de zmeur etse un alt produs naturist recomandat în problemele legate de dereglarea menstruală, tinctura trebuie să fie administrată de 2-3 ori pe zi timp de 30 de zile, urmând apoi o pauză de 30 zile, pentru a relua apoi şi a observa modificările benefice.

Trifoiul-roşu conţine fitoestrogeni

Din acest motiv, planta este folosită în tratarea dereglărilor hormonale dar mai ales pentru a creşte fertilitatea. Pentru a obţine rezultatele dorite, este bine să se urmeze o cură de jumătate de an cu ceai făcut din această plantă. Poţi face o infuzie folosind 2 linguriţe din această plantă şi 2 căni de apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de un sfert de oră, după care se strecoară. Infuzia se bea pe parcursul zilei, câte puţin.