Remediile farmaciei verzi împotriva oboselii

1 2 jpg jpeg

Ginsengul, remediu energizant

Datorită cantităţii mari de vitamine şi de minerale, remediile din ginseng sunt recomandate în cazul oboselii, dar şi a stărilor de convalescenţă. Substanţele reconfortante din ginseng ajută la ameliorarea oboselii într-un timp scurt.

În plus, ceaiul din ginseng este un aliat de încredere dacă vrei să te relaxezi. Prepară ceaiul din 3 grame de rădăcină mărunţită de ginseng la un litru de apă fierbinte. Lasă vasul acoperit timp de 10 minute, după care strecori şi bei câte 2 căni pe zi. Pentru un plus de aromă poţi adăuga în ceai şi puţină scorţişoară.

Ceaiul de schizandră, tonic pentru organism

Un alt remediu-medicament al stărilor de oboseală este şi ceaiul de schizandră. Bogat în seleniu şi în vitaminele C şi B6, preparatele din schizandră ajută organismul să lupte împotriva factorilor nocivi din jur, precum poluarea.

Ceaiul ajută la ameliorarea oboselii, în special cea cauzată de căldură. Ceaiul îl prepari din 3 linguriţe de fructe uscate la o cană de apă clocotită. După ce laşi cana acoperită timp de 10 minute, filtrezi şi bei cel mult o cană de ceai pe zi. Ginkgo biloba ,,ţinteşte” oboseala

Un bun energizant în clipele de oboseală este şi ceaiul de ginkgo biloba, care ,,ţinteşte” direct oboseala şi ajută la îmbunătăţirea memoriei. Datorită substanţelor din conţinut, preparatele din ginkgo biloba cresc eficienţa metabolismului şi reduc oboseala resimţită fizic, dar şi psihic.

Pune o linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml de apă fierbinte. Lasă vasul acoperit timp de 8-10 minute, după care filtrezi şi bei câte 2 căni pe zi, dar nu seara înainte de culcare.

Ghimbirul, un ,,altfel” de cafea

Te simţi lipsit de putere, nu te poţi concentra şi ai vrea doar să te odihneşti? Un bun tonic este şi ceaiul de ghimbir, care îţi oferă energia necesară pentru a duce sarcinile la bun sfârşit.

Datorită proprietăţilor vitaminizante, ceaiul de ghimbir alungă starea de oboseală, inclusiv cea din perioada de convalescenţă. Prepari ceaiul dintr-o linguriţă de ghimbir ras (prin răzătoare mică) la 300 ml de apă fierbinte. Lasă să fiarbă timp de 10 minute, după care filtrează şi bea câte 2 căni pe zi.