Remedii pentru combaterea asteniei

1 2 jpg jpeg

Urzică

Ceaiul de urzică combate anemia şi astenia de primăvară, este eficient în tratarea durerilor reumatismale, a durerilor de gât şi a bronşitelor. Se beau 3 căni pe zi, timp de 3 săptămâni.

Infuzia conţine hormoni vegetali, săruri minerale (în special calciu, potasiu, magneziu, fier, silicon, nitraţi), flavonoide, precum şi vitamine.

Troscot

Cunoscut în medicina populară şi sub numele de troscovă sau hericică, troscotul sub formă de infuzie este benefic în stările de epuizare fizică şi psihică, datorită proprietăţilor tonice şi hipotensive. Prepară o infuzie din 2 linguri de plantă uscată şi o cană cu apă fierbinte. Lasă la infuzat de 10 minute. Bea câte două căni de infuzie pe zi.

Busuioc

Infuzia de busuioc îţi redă buna dispoziţie, combate epuizarea fizică, fiind, în acelaşi timp, un excitant uşor al sistemului nervos.

Infuzia o prepari dintr-o linguriţă de plantă şi 250 ml apă clocotită. Laşi vasul acoperit 10 minute, apoi strecori. Bei ceaiul imediat după mese ori înainte de culcare.

Măceşe

Ceaiul de măceşe are efect tonic, vitaminizant şi întăreşte sistemul imunitar, fiind bogat în vitamina C. Pentru a o prepara, ai nevoie de 2 linguri de măceşe zdrobite şi fierte în jumătate de litru de apă sau din 1-2 linguriţe de fructe uscate la 250 ml apă clocotită.