Remedii pentru alergiile de primăvară

1 2 jpg jpeg

Polenul florilor şi praful sunt responsabili pentru apariţia alergiilor. Alergia de primăvară debutează la mijlocul lunii martie şi se sfârşeşte în iunie. Iată care sunt cele mai eficiente remedii naturiste pentru alergiile de primăvară.

Remedii pentru alergiile de primăvară cu urzica. Un bun remediu pentru strănut

Urzica a fost folosită de secole în tratarea simptomelor alergiilor. Planta este un remediu pentru ochii care curg şi sunt înroşiţi şi pentru strănut. Nutriţioniştii recomandă să se consume ceai de urzică, pulberea de urzică sau capsulele cu urzică pentru ameliorarea simptomelor.

Ceaiul poţi să-l faci astfel: într-un vas pui câteva frunze de urzică uscate peste care torni apă clocotită. Laşi la infuzat 15 minute. Bei în fiecare zi. Pentru a obţine pulberea de urzică trebuie să macini câteva rădăcini şi frunze de urzici. Depozitezi pulberea în borcane de sticlă, în locuri întunecoase, timp de o lună. Iei 3-6 linguriţe pe zi, înainte de masă.

Remedii pentru alergiile de primăvară cu muşeţel. Calmează ochii obosiţi

Muşeţelul are acţiune calmantă şi antialergică. Planta este recunoscută şi pentru proprietăţile sale antiinflamatorii. Dacă ai ochii obosiţi poţi să apelezi la pliculeţele de ceai de muşeţel. Congelează plicurile umede şi aplică-le pe ochi, timp de 3-5 minute.

Află mai multe remedii pe clickpentrufemei.ro