Remedii pentru afecţiunile hepatice

1 2 jpg jpeg

Armurariul ajut─â la regenerare

Planta con┼úine flavonoide care au rolul de a stimula sinteza proteinelor ┼či de a ajuta la formarea celulelor hepatice noi. Prepar─â o infuzie din 2 linguri┼úe de semin┼úe de armurariu m─âcinate recent la 1 can─â cu ap─â fiart─â. Se beau 2 c─âni de infuzie pe zi, diminea┼úa ┼či seara, 2 s─âpt─âm├óni la r├ónd. Cura se poate relua dup─â o pauz─â de 10 zile.

Cimbri┼čorul asigur─â func┼úionarea normal─â

Planta are ac┼úiune antiseptic─â, hepatoprotectoare ┼či ajut─â la ameliorarea st─ârii de func┼úionare a ficatului. Prepar─â o infuzie din 1 linguri┼ú─â de plant─â la 1 can─â cu ap─â fiart─â. Se beau 2 c─âni pe zi, dup─â mesele principale.

Schinelul protejeaz─â ficatul

Este o plant─â medicinal─â care stimuleaz─â secre┼úiile gastrice, are efect tonic, depurativ, stimuleaz─â pofta de m├óncare, este antiseptic ┼či cicatrizant. Poate fi utilizat─â ├«n bolile de ficat ┼či ├«n afec┼úiunile digestive. Prepar─â o infuzie din 1 linguri┼ú─â de plant─â la 1 can─â cu ap─â clocotit─â. Bea din ea c├óte o jum─âtate de can─â de 2-3 ori pe zi, ├«n special ├«n perioadele de pauz─â de tratament cu alte plante medicinale.

Cite┼čte ┼či: Vrei mai mult─â energie? Cura de detoxificare te poate ajuta!

Pelinul detoxific─â

Substan┼úele amare din pelin sunt benefice ├«n tratarea ficatului suprasolicitat din pricina alimenta┼úiei nes─ân─âtoase ┼či a consumului de alcool. Infuzia de pelin stimuleaz─â func┼úiile hepatice ┼či ajut─â la eliminarea toxinelor. O prepari din 1 linguri┼ú─â de plant─â la 1 can─â cu ap─â fiart─â. Se beau 2 c─âni pe zi, ├«ntr-o cur─â de 7 zile.

Rostopasca, bună în caz de hepatită

Av├ónd propriet─â┼úi antivirale, rostopasca vine ├«n ajutorul suferinzilor infecta┼úi cu virusurile hepatice. Extractul din plant─â este folosit ┼či ├«n fabricarea unor medicamente destinate bolilor de ficat. Prepar─â o infuzie din o jum─âtate de linguri┼ú─â de plant─â uscat─â la 1 can─â cu ap─â clocotit─â. Bea acest ceai diminea┼úa, ├«n cure de 7-10 zile pe lun─â. Doza indicat─â nu trebuie dep─â┼čit─â, deoarece planta con┼úine alcaloizi care pot deveni toxici dac─â sunt administra┼úi ├«n cantitate mare.

Busuiocul curăţă ficatul

Tot pentru hepatit─â este indicat─â ┼či cura cu busuioc, care poate fi ┼úinut─â ├«n c├óteva luni. Prepar─â o infuzie din 1 linguri┼ú─â de frunze la 250 ml de ap─â fiart─â. Bea 3 c─âni pe zi, dup─â mesele principale. Ceaiul de busuioc con┼úine substan┼úe numite cetone, care ajut─â la procesul de metabolizare a unor toxine provenite din alimenta┼úie, cum sunt gr─âsimile ┼či pr─âjelile ┼či cre┼čte totodat─â sinteza enzimei care distruge alcoolul consumat.

P─âp─âdia, un medicament natural

Florile, r─âd─âcinile ┼či frunzele de p─âp─âdie sunt folosite ├«n medicina tradi┼úional─â, ├«n special pentru un ficat s─ân─âtos ┼či pentru un bun sistem digestiv. Planta este un purificator natural, care ajut─â la men┼úinerea sub control a colesterolului. Substan┼úele active care se g─âsesc ├«n p─âp─âdie stimuleaz─â activitatea stomacului, a ficatului ┼či a bilei, av├ónd un efect diuretic care ajut─â organismul s─â elimine toxinele. De asemenea, planta are rolul de a proteja celulele hepatice, av├ónd efect tonic asupra ficatului. Prepar─â o infuzie dintr-o m├ón─â de plant─â la 1 litru de ap─â fiart─â ┼či bea ceaiul de 2 ori pe zi.

Isopul ajut─â la eliminarea gr─âsimilor

Datorit─â efectului tonic ┼či propriet─â┼úilor antiseptice, isopul ajut─â la eliminarea gr─âsimilor din ficat ┼či u┼čureaz─â procesul de metabolizare a alimentelor. Po┼úi prepara o infuzie din 2 linguri┼úe de plant─â la 250 ml de ap─â clocotit─â. Se beau 2 c─âni pe zi. De asemenea, planta mai poate fi administrat─â ┼či sub form─â de pulbere. Un v├órf de cu┼úit de pulbere de isop ├«nghi┼úit cu ap─â de 3 ori pe zi este suficient pentru a ajuta ├«n procesul de regenerare al ficatului.

Bine de ┼čtiut!

Pe l├óng─â remediile din plante, mai po┼úi ├«ncerca ┼či o cur─â lunar─â de ap─â cu l─âm├óie. Citricele au propriet─â┼úi antioxidante ┼či au rolul de a ├«mbun─ât─â┼úi func┼úiile digestive. Diminea┼úa, ├«nainte cu jum─âtate de or─â de micul dejun, bea 1 pahar de ap─â amestecat─â cu sucul de la o jum─âtate de l─âm├óie.