Remedii naturiste RAPIDE cu cartofi

1 2 jpg jpeg

Te ajută să scapi de migrene

Dacă ai dureri de cap care nu-ţi mai trec cu medicamentele clasice (organismul s-a obişnit şi ai devenit imun la ele) sau pur şi simplu nu vrei să te îndopi cu pastile, încearcă remediul naturist cu cartofi cruzi. Ce presupune acesta? Întinde-te pe pat, apoi puneţi o cataplasmă cu cartofi raşi (se curăţă doi cartofi, se dau prin răzătoarea mare, apoi se pun pe un tifon), pe frunte. Cataplasma trebuie păstrată pe frunte timp de o oră. Ea acţionează la fel ca un analgezic. Astfel, migrenele vor fi doar o urâtă amintire.

Spune NU tusei

Cataplasmele cu cartof ras nu sunt eficiente numai în cazul durerilor de cap. Acestea au numeroase alte beneficii. De exemplu, te scapă de tuse. Tot ce trebuie să faci este să laşi fonul cu cartoful crud, dat pe răzătoarea mare, pe zona afectată timp de două - trei ore (mai exact, se pune în zona gâtului). Repetă această operaţiune în fiecare dimineaţă şi seara înainte de culcare, timp de trei zile.

Tratează durerile în gât

Cartoful crud este un remediu grozav şi în cazul răcelilor. Iată ce trebuie să faci ca să scapi de o viroză: faci o cataplasmă de cartofi raşi (aceştia trebuie stropiţi bine cu 2 linguri de oţet cald amestectat cu 2 linguri de apă). Se pune pe pieptul celui răcit sau pe gât. Astfel, ameliorează durerile în gât şi tusea.

Vindecă ulcerul gastric

Şi în cazul durerilor de stomac îţi poate fi de un real ajutor cartoful crud. Numai că în această situaţie este necesar un suc făcut din cartofi cruzi. Acesta este indicat şi în caz de gastrită, ulcer gastric şi duodenal şi în litiazele renale şi biliare.

Sucul se prepară foarte simplu. Se bagă 3-4 cartofi în storcătorul de fructe. Zeama rezulată se bea în fiecare seară, timp de două săptămâni. Important este ca după ce se bea acest suc să nu se mai consume nimic altceva până dimineaţă.

Ameliorează durerile reumatice

Şi decoctul de cartofi este un remediu excelent pentru diferite probleme medicale. Acesta are proprietăţi antireumatice, antitumorale, antiinflamatoare şi remineralizante. Iată cum se prepară: ai nevoie de cojile de la 3 cartofi. Se pun la fiert cu o cană de apă, timp de 10 minute, se lasă la răcit, se strecoară, iar lichidul obţinut se bea dimineaţa, pe stomacul gol.

Acest decoct este ideal şi pentru persoanele care au o bilă leneşă. Cu ajutorul acestuia, vei scăpa rapid de această problemă.