Remedii naturiste pentru răul de maşină

2 jpg jpeg

Lămâia este unul dintre excelentele remedii naturiste pentru răul de maşină! Pune într-o sticlă zeama de la o lămâie, adaugă două linguriţe de miere şi două căni de apă. Ai nevoie şi de o mână de mentă, proaspătă, tocată. Apoi, înainte de a pleca la drum, bea o cană din această licoare magică. Pe traseu, dacă simţi totuşi că ţi se face rău, fă un popas şi încearcă să mai bei şi cealaltă jumătate de limonadă. Cu siguranţă, vei avea o stare mult mai bună.

Ghimbirul, printre cele mai bune remedii naturiste pentru răul de maşină

Ghimbirul se regăseşte şi el printre remediile naturiste pentru răul de maşină. Un singur gram de ghimbir poate reduce starea de vomă. Aşa că, dacă vrei să scapi de răul de maşină, înainte de un drum lung poţi consuma ceai de ghimbir.

Acesta se poate prepara astfel: două linguriţe de praf de ghimbir puse în 250 de ml de apă fierbinte. Dacă nu conduceţi, o alternativă excelentă poate fi consumul de bere cu ghimbir.

De asemenea, puteţi consuma biscuiţi sau bomboane cu ghimbir ori băuturi răcoritoare cu ghimbir înainte de plecare. Astfel, greţurile vor fi doar nişte amintiri urâte.

Cele mai bune remedii naturiste pentru răul de maşină: busuiocul şi menta

Şi menta se află printer cele mai bune remedii naturiste pentru răul de maşină. Dacă deja s-a instalat răul de maşină consumaţi câteva frunze de mentă proaspătă şi deja starea se va ameliora.

Dacă nu aveţi mentă proaspătă, puteţi să apelaţi la bomboane cu mentă sau la un ceai rece din aceaşi plantă. Ceaiul se face aşa: o linguriţă cu mentă se pune peste o cană cu apă fierbinte. Se lasă 5 – 7 minute, apoi se strecoară şi se pune la răcit. Când nu mai este deloc cald, se adaugă şi câteva cuburi de gheaţă. Apoi se poate consuma. Busuiocul este un alt remediu pentru răul de maşină. Iată ce trebuie să faci: prepară un ceai din busuioc proaspăt şi consumă-l înainte de plecare. Cu siguranţă, nu vei mai avea senzaţia neplăcută de vomă.