Remedii naturiste pentru răceală şi gripă

1 2 jpg jpeg

Răceala şi gripa, aceste probleme ale sezonului rece, în special, ne supără şi câteodată ne ţin chiar în pat pentru 2-3 zile. Nu trebuie să fim prea speriaţi de acest lucru, deoarece organismul nostru îşi întăreşte reţeaua de anticorpi şi fortifică astfel sistemul imunitar. Cert este că vreme de 7 zile, cu aproximaţie, nu mai suntem noi, avem o stare de moleşeală şi forţele noastre sunt foarte slăbite.

Remediile naturiste pentru răceală şi gripă vă vor face să vă simţiţi mult mai bine, fără să luaţi medicamente, care de multe ori nu stopează cauza, ci doar simptomele, putând apărea efecte secundare.

Câteva remedii naturiste te vor pune pe picioare în cât mai scurt timp. Iată ce este recomandat să faci şi să consumi.

Remedii naturiste pentru răceala şi gripă. Mai întâi, odihneşte-te cât poţi de bine

Încearcă să te odihneşti mai mult, prin somn corpul se odihneşte, iar anticorpii se luptă cu viroza, deci păstrează energia pentru a putea să îţi revii mai repede. Nu face prea mult efort fizic şi nu te îmbrăca gros, deoarece răceala iese prin transpiraţie şi în contact cu puţin curent te poţi simţi şi mai rău.

Vitamina C, fie că iei pastile sau fructe bogate în vitamina C să nu lipsească mai ales în primele zile de gripă. Durata răcelii se scurtează semnificativ când iei doze mari de vitamina C.

Încearcă să nu iei medicamente, chiar dacă ştii că te vor face să te simţi mai bine, ele de multe ori slăbesc sistemul imunitar, mai ales antibioticele.

Remediile naturiste în tratarea răcelii şi gripei nu numai că te vor ajuta să scapi mai uşor de simptomele neplăcute, dar chiar îţi vor întări organismul. Aşadar, chiar dacă vi se pare greu, este bine să folosiţi cât mai mult usturoi şi ceapă, ele conţin substanţe antivirale şi antibacteriene foarte puternice. Poţi face un cocktail cu usturoi strivit şi miere şi să consumi cât poţi de des. Sucul de ceapă se poate consuma şi cu zahăr. După ce veţi consuma o zi aceste două invenţii antigripale ale naturii vă veţi simţi mult mai bine.

De asemenea băile fierbinţi urmate de frecţie cu spirt, oţet sau palincă sunt extrem de benefice. După frecţie înveliţi-vă bine şi staţi acolo cel puţin jumătate de oră, ca să transpiraţi bine. Răceala iese cel mai bine aşa, veţi vedea că durerile de cap şi de oase date de gripă vor dispărea după aceea.

Remedii naturiste pentru răceala şi gripă - alimente bune, alimente rele

Lămâia nu trebuie să lipsească din tratamentul naturist al răcelii şi gripei. Puteţi face ceai, puteţi pune în suc de fructe, care este la fel de esenţial ca alimentaţie în răceli.

Este bine să nu mâncaţi prea consistent, adică reduceţi consumul de carne, lactate sau alimente bogate în amidon. Acestea în loc să vă ajute, vor hrăni microbii din organism, iar răceala sau gripa pot dura mai mult.

Sucul de legume proaspete, în care să adăugaţi cantităţi mari de pătrunjel proaspăt este foarte important. De asemenea puteţi face ceai de pătrunjel, acesta conţine multă vitamina C şi ajută la ameliorarea stărilor de gripă.

Mierea, polenul şi lăptişorul de matcă sunt foarte bogate în vitamine care vă ajută să vă reveniţi mai repede. Ar fi bine să consumaţi fagurele, este foarte bun atunci când aveţi dureri mari în gât.