Remedii naturiste pentru răceală

1 2 jpg jpeg

Remedii naturiste pentru răceală: siropul de cătină

Bogată în vitamina C, cătina este recunoscută pentru efectul benefic pe care-l are asupra imunităţii. Un organism slăbit din cauza răcelii are nevoie de „întăritori“ pentru sistemul imunitar.

Poţi apela la siropul de cătină, pe care îl obţii din 200 de grame de fructe şi din 800 g de miere. Speli boabele, le pui în borcan, şi torni mierea. Laşi într-un loc răcoros, şapte zile. Iei câte o lingură, pe stomacul gol, dimineaţa, până la vindecare.

Remedii naturiste pentru răceală: varza şi spanacul, de ajutor

Un studiu al canadienilor de la MacMaster University, Ontario, a arătat că alimentele bogate în zinc sunt printre cele mai bune remedii naturiste pentru răceală.

Ei au analizat rezulatele a 17 studii despre efectele zincului asupra persoanelor care suferă de infecţii respiratorii şi au descoperit că acest mineral reduce durata bolii şi severitatea simptomelor. Îl poţi lua din spanac, varză, mazăre, sparanghel şi din fructe precum prunele uscate şi bananele.

Citeşte şi:

- Cum deosebim gripa de răceală

- Ghimbirul te scapă de răceală

- Cimbrul te scapă de răceală

Remedii naturiste pentru răceală: inhalaţiile cu uleiuri esenţiale

Inhalaţiile cu uleiuri esenţiale grăbesc vindecarea infecţiilor respiratorii. Acestea ajută la desfundarea nasului, la reducerea secreţiilor nazale, cât şi la calmarea tusei.

Alege uleiul de levănţică datorită proprietăţilor antiseptice şi vei vedea că răceala îţi va trece mai rapid. Încearcă şi inhalaţiile cu ulei esenţial din muguri de pin, de rozmarin şi de eucalipt. Adaugi 3-4 picături de ulei într-un lighean cu apă fierbinte. Stai deasupra vasului un sfert de oră, cu capula acoperit de un prosop.

Remedii naturiste pentru răceală: usturoiul, antibiotic natural

Datorită alicinei, substanţă cu efect antibacterian, usturoiul se numără printre cele mai eficiente remedii naturiste împotriva răcelilor de sezon. Îl poţi consuma de 2-3 ori pe zi, de la primele simptome.

Ca să fie şi gustos, poţi întinde pe o felie de pâine un amestec format din doi căţei de usturoi pisaţi, pătrunjel tocat şi o lingură de ulei de măsline.