Remedii naturiste pentru herpes

2 jpg jpeg

Deşi multe dintre leziunile provocate de herpes pot dispărea şi singure, vindecarea simplă durează până la 2 săptămâni. Îţi recomandăm 3 dintre cele mai cunoscute remedii naturiste pentru herpes.

Remediul naturist cu miere şi tinctură de propolis poate face minuni în vindecarea herpesului. Datorită efectului antiviral şi antibacterian, el înlătură rapid infecţia, iar senzaţia de mâncărime dispare aproape imediat.

Herpesul se poate vindeca şi cu ajutorului unui remediu cu usturoi, dacă frecaţi de 3 ori pe zi zona afectată a buzei cu usturoi curăţat şi tăiat la capete. Usturoiul este cunoscut ca cel mai bun antibiotic natural, deci nu trebuie sa lipsească din nicio casă.

Remediul cu ceapă crudă este la fel de eficient în tratarea herpesului. Puneţi ceapa crudă curăţată direct pe leziuni şi ţineţi aşa câteva minute. Cu cât faceţi asta mai des, cu atât se va vindeca mai repede.

Remediul cu suc de prune proaspăt este un remediu foarte bun şi pentru rănile produse de herpes în gură. Puteţi face gargară cu suc de prune şi puteţi să tamponaţi zona de pe buze afectată. La fel, cu cât mai des cu atât mai bine.

Remedii naturiste pentru herpes. Ce să evitaţi şi ce să consumaţi când aveţi herpes

Herpesul apare de multe ori din cauza deshidratării, în special în sezoanele reci. Aşadar, ar fi bine să evitaţi tot ceea ce deshidratează, cum sunt cafeaua, ceaiul, alcoolul sau tot ceea ce înseamnă aliment procesat. Dacă nu puteţi evita, măcar reduceţi consumul. Chiar dacă nu sunteţi un mare consumator de fructe şi legume este bine să vă forţaţi să mâncaţi cât mai multe. De asemenea sunt foarte bune toate alimentele care conţin vitaminele A, B12, C şi E şi mineralele de fier şi zinc.

Consumul de citrice, portocalele şi lămâile, deşi sunt surse de vitamina C, ar trebui evitate, pentru că pot apărea iritaţii severe în urma consumului în exces a acestora. Mâncărurile picante şi sărate irită şi ele pielea şi pot cauza dureri mai mari ca înainte. Apa este esenţială pentru hidratarea pielii, deci dacă nu faceţi exces de apă în general, aţi putea începe de acum.