Remedii naturiste miraculoase cu ulei de struguri

1 2 jpg jpeg

Uleiul ob┼úinut din s├ómburi de strugure prin presare la rece con┼úine cantit─â┼úi importante de vitamine E ┼či F, de minerale precum zincul, cuprul, seleniul ┼či procianidine, o substan┼ú─â care are propriet─â┼úi anti├«mb─âtr├ónire, fiind de 50 de ori mai puternic─â dec├ót vitamina E ┼či de 20 de ori mai puternic─â dec├ót vitamina C.

Iată în ce afecţiuni este indicată folosirea uleiului de struguri!

Remedii naturiste miraculoase cu ulei de struguri - colesterol

├Än prezent, uleiul de samburi de struguri este considerat cel mai bun medicament-aliment pentru sc─âderea ┼či men┼úinerea la cote normale a nivelului colesterolului.

Pentru men┼úinerea elasticit─â┼úii vaselor de s├ónge ┼či pentru sc─âderea colesterolului, este de ajuns s─â adaugi trei linguri de ulei de s├ómburi de struguri ├«n salatele tale sau s─â-┼úi faci un obicei din a lua zilnic dou─â linguri din acest ulei.

Este recomandat mai ales celor care consum─â multe pr─âjeli ┼či gr─âsimi, pe care o cur─â de minim ┼čase luni ├«i va p─âzi de boli de inim─â.

Remedii naturiste miraculoase cu ulei de struguri - varice ┼či hemoroizi

Consumul zilnic al acestui ulei previne apari┼úia dilata┼úiilor venoase anormale ┼či, mai mult, poate mic┼čora venele varicoase. Se consum─â ├«n salate de crudit─â┼úi, c├óte 3-4 linguri pe zi, tratamentul fiind pe termen lung, cel pu┼úin un an. Este recomandat ┼či pentru tratarea umfl─ârii picioarelor ┼či a senza┼úiei de greutate ├«n picioare.

Remedii naturiste miraculoase cu ulei de struguri - arterioscleroza

Uleiul de samburi de struguri oferă pereţilor arterelor o protecţie excepţională la depunerile de colesterol. Pentru obţinerea acestor efecte, se fac cure de lungă durata (cel puţin 1 an), cu acest ulei presat la rece, din care se administrează minimum 20 de grame zilnic.

Remedii naturiste miraculoase cu ulei de struguri - boala Alzheimer

S-a constatat c─â ├«n zonele unde se consum─â acest ulei (├«n Fran┼úa ┼či ├«n Italia), bolile cardiovasculare nu sunt o amenin┼úare pentru popula┼úie.

Locuitorii din aceste ţări nu au probleme nici cu sistemul nervos, iar substanţele antioxidante din sâmburii de strugure sunt eficiente deoarece opresc procesele degenerative care afectează creierul la vârstnici. Studiile pe această temă demonstrează că dieta cu acest ulei este un antidot promiţător împotriva Alzheimului.

Remedii naturiste miraculoase cu ulei de struguri - dureri articulare (reumatism)

Cercet─ârile au eviden┼úiat efectul uleiului de s├ómburi de strugure ┼či ├«n cazul afec┼úiunilor reumatice. Bolnavii de artrit─â, care au introdus ├«n diet─â acest ulei, au constatat o reducere a durerilor datorate inflama┼úiilor. Cura a avut efecte foarte bune dup─â ce ace┼čti bolnavi au consumat zilnic c├óte 30 ml de ulei, vreme de dou─â-trei luni.

Remedii naturiste miraculoase cu ulei de struguri - imunitate sc─âzut─â

O cur─â cu 25 de grame de ulei de struguri pe zi, men┼úinut─â minimum o luna, ajut─â la m─ârirea rezisten┼úei organismului la factorii infec┼úio┼či.

Remedii naturiste miraculoase cu ulei de struguri - vedere obosit─â

O alt─â virtute a acestui sortiment de ulei, ┼či nu una dintre cele mai pu┼úin ├«nsemnate, este aceea c─â ├«mbun─ât─â┼úe┼čte vederea, astfel ca vasele de s├ónge din ochi s─â func┼úioneze mai eficient. Cura cu acest ulei se recomand─â persoanelor cu tulbur─âri de vedere datorate v├órstei sau din cauza unor probleme circulatorii.

Remedii naturiste miraculoase cu ulei de struguri - îmbătrânire

├Än cazul femeilor, uleiul de struguri ajut─â la men┼úinerea echilibrului hormonal, previne apari┼úia menopauzei premature, precum ┼či a unor fenomene cum ar fi uscarea pielii, apari┼úia pilozit─â┼úilor ├«n exces, etc. La b─ârba┼úi, previne impoten┼úa vascular─â. Se consum─â, zilnic, minimum 30 de grame, ├«n salate de crudit─â┼úi (care ├«i poten┼úeaz─â efectul).