Remedii naturiste împotriva durerilor menstruale

1 2 jpg jpeg

Cataplasme calde cu foi de varză

Cataplasmele calde te vor ajuta să elimini rapid durerile menstruale. Ce trebuie să faci? Înmoaie comprese de tifon în apă fierbinte şi încălzeşte câteva foi de varza. Apoi, pune-le pe partea inferioară a abdomenului.

Apă fierbinte

O metodă şi mai simplă este sticla umplută cu apă caldă. Ai nevoie doar de o sticlă din plastic. Pune în ea apă fierbinte şi aşaz-o pe zona unde simţi durerea. Vei vedea că în doar câteva minute durerile vor scădea în intensitate. Când simţi că apa se răceşte, trebuie să o înlocuieşti cu alta caldă.

Infuzie de coada-şoricelului

În cazul menstruaţiei, un remediu naturist extrem de eficient este şi ceaiul de coada-şoricelului. Acesta reduce crampele şi te scapă de durere. Pentru preparare, se pun două linguriţe de plantă în 250 de ml de apă clocotită. Se lasă zece minute la infuzat, apoi se poate consuma.

Ulei de coacăze

Şi uleiul esenţial de coacăze negre este un tratament la îndemână, extrem de eficient, care te scapă de durerile menstruale. Acesta conţine acid gama linoleic (antiinflamator natural) care luptă eficient împotriva durerilor menstruale.

Amestecă 10 picături de ulei esenţial de coacăze cu 20 de picături de ulei de măsline, apoi masează zona dureroasă.

Ceai de busuioc

Busuiocul poate fi de mare ajutor împotriva durerilor menstruale. Acesta are în compoziţie acid cafeic, cu efect de calmare a durerilor şi crampelor. Atunci când ai dureri menstruale, bea o infuzie de ceai de busuioc făcută din 2 linguri de plantă uscată şi 300 ml de apă clocotită.

Infuzie de scorţişoară

Scorţişoara îţi poate fi un aliat de nădejde în lupta cu durerile menstruale. Se datorează proprietăţilor sale antiinflamatorii şi antispasmodice. Bea un ceai de scorţişoară cu o zi înainte de menstruaţie, dar şi în primele două zile.