Remedii naturiste împotriva bufeurilor

1 2 jpg jpeg

Bufeul este o senzaţie scurtă de căldură care poate fi însoţită de înroşirea feţei, transpiraţii, frisoane sau palpitaţii. Cauzele care declanşează bufeurile nu sunt cunoscute, dar se presupune că au legătură cu tulburarie de circulaţie sanguină induse de menopauză. Bufeurile apăr când vasele sangvine de la suprafaţa pielii se dilată pentru a elimina căldură, astfel apare acea faţă roşie, îmbujorată.

Bufeurile însoţite de transpiraţii pot apărea şi pe perioadă nopţii, purtând numele de transpiraţii nocturne; acestea afectează calitatea somnului.

Severitatea şi durata bufeurilor variază în funcţie de organismul fiecărei femeie, astfel, în cazul unora ele se pot manifesta pentru o scurtă perioadă de timp după instalarea menopauzei, iar în cazul altora pentru tot restul vieţii, cu diferite grade de intensitate.

Remedii naturiste împotriva bufeurilor provocate de menopauză: oţet de mere

Oţetul de mere este un excelent tonic pentru organism şi ajută la purifierea acestuia. El conţine peste 30 de nutrienţi esenţiali - vitamine, acizi graşi, săruri minerale, fosfor,calciu, magneziu, potasiu, sodiu, zinc, fier, fluor etc.

Astfel, oţetul de mere contribuie la echilibrarea metabolismului şi poate fi consumat cu încredere de femeile aflate la menopauză. Se consumă seara, înainte de culcare, 2 linguri de oţet de mere pe care le adaugi într-un pahar de apă.

Remedii naturiste împotriva bufeurilor provocate de menopauză: soia

Consumând lapte de soia poţi reduce bufeurile neplăcute din timpul menopauzei. Recomandarea vine din partea cercetătorilor, care susţin că numai două pahare de lapte de soia pe zi sunt de ajuns pentru a reduce considerabil bufeurile. Melissa Melby, specialist la Universitatea din Delaware (SUA) a efectuat un studiu în urma căruia a descoperit că soia are un beneficiu major asupra sănătăţii femeilor.

Consumând alimente şi lichide pe bază de soia se poate reduce frecvenţa şi severitatea bufeurilor cu până la 26%. Antioxidanţii din soia au efecte asemănătoare estrogenilor şi datorită lor produsele de bază de soia, cum este brânza tofu sau laptele, reduc din intensitatea simptomelor de la menopauză.

Cea mai recentă cercetare este o revizuire a ultimelor nouăsprezece studii în acest domeniu, la care au fost implicate peste 1.200 de femei. Cel mai mare interes faţă de soia provine de la cercetătorii japonezi, care au găsit o legătură între consumul de soia pe tot parcursul vieţii şi reducerea bufeurilor, dar şi a intensităţii lor.

Remedii naturiste împotriva bufeurilor provocate de menopauză: salvia

Tinctura de salvie reduce bufeurile şi transpiraţiile nocturne abundente, datorită capacităţii sale de-a normaliza activitatea endocrină. Bea, de trei-patru ori pe zi, pe stomacul gol, o linguriţă de tinctură diluată într-un pahar de apă. Vei resimţi efectele tratamentului după minimum patru săptămâni.

Remedii naturiste împotriva bufeurilor provocate de menopauză: trifoiul roşu

Planta conţine substanţe de tip estrogen natural, cunoscute sub numele de izoflavone, care ajută la echilibrarea hormonilor. Bea două-trei căni cu infuzie pe zi. Poţi face tratament cu trifoi roşu şi sub formă de capsule.