Remedii naturiste EFICIENTE cu usturoi

1 2 jpg jpeg

Pe de altă parte, usturoiul omoară bacteriile, te scapă de acnee şi reduce riscul apariţiei cancerului de colon, dar te poate ajuta şi să slăbeşti.

Iată câteva tratamente naturiste cu usturoi:

Tinctura de usturoi cu infuzie de mentă reglează tensiunea arterială

Tinctura de usturoi cu infuzie de mentă reglează tensiunea arterială. În plus, acest remediu naturist cu usturoi te poate scapă de ameţeli şi de durerile crunte de cap. Iată cum se prepară acest tratament: se amestecă 40 de grame de usturoi cu 100 de ml de alcool de 40 de grade.

Se lasă la macerat timp de o săptămână, apoi se strecoară lichidul. Se adaugă peste acesta 150 de ml de infuzie de mentă. Se iau câte 10-15 picături de 3 ori pe zi, la o oră după mesele principale ale zilei.

Infuzie de usturoi pentru prevenirea arterosclerozei

Infuzia de usturoi te poate ajuta în prevenirea arterosclerozei. În acest sens, ai nevoie de 20 de căţei de usturoi, 5 grame de flori de arnică, 15 grame de flori de păducel, 25 de grame de frunze de coada calului, 25 de grame de frunze de mentă.

Toate aceste ingrediente se mărunţesc şi se amestecă bine. Se ia o linguriţă din acest mixt şi se amestecă cu un pahar de apă, se dă în clocot. Apoi, se strecoară. Se bea, în fiecare zi, un pahar la micul dejun şi unul după cină, înainte de culcare.

Maceratul de usturoi previne infarctul miocardic

Ai nevoie de 40 de grame de usturoi şi 100 de ml de alcool de 95 de grade. Se pune usturoiul curăţat într-un bol, apoi se adaugă alcoolul şi se lasă la macerat pentru o zi.

Se consumă 10 picături, de 2 ori pe zi, pentru afecţiunile respiratorii, pulmonare, prevenirea infarctului miocardic şi scăderea colesterolului.