Remedii naturiste din coji de nuci verzi

2 jpg jpeg

Nucul este cultivat de mii de ani, fiind apreciat pentru fructele sale delicioase cu efecte terapeutice, dar şi pentru lemnul valoros. Se ştie că oamenii care consumă nuci regulat, sunt mai puţin predispuşi la obezitate, boli de inimă, reumatism şi artrită.

Medicina populară turcească foloseşte nucile în tratarea diverselor afecţiuni glandulare, inclusiv cele ale tiroidei. Mai multe studii au arătat că sucul de coji de nuci verzi a dublat nivelul de tiroxină, dar şi decoctul de nuci verzi fierte timp de 20 de minute a avut acelaşi efect. Se ştie că şi nucile crude sau uleiul de nucă poate avea efecte similare, însă cele mai bune sunt cojile de nuci verzi.

Remedii naturiste din coji de nuci verzi – petele pielii, negii şi herpesul dispar rapid cu suc de coajă de nuci verzi

Unele pete ale pielii, herpesul şi negii dispar dacă se freacă local cu suc proaspăt de coajă de nuci verzi. Se poate face o crestătură direct în nuca verde, iar sucul se aplică pe piele, acolo unde este cazul. Cam toate genurile de negi, petele închise şi herpesurile sunt eliminate cu succes cu sucul proaspăt de coji de nuci verzi.

Atât nucile, cât şi cojile de nuci verzi conţin un compus cristalin – acid elagic – care ajută semnificativ în tratamentul hipertensiunii, a cancerului epidermic şi a paraliziei musculare provocată de şocuri electrice. Animalele de laborator care au fost hrănite cu acid elagic au prezentat cu până la 45% mai puţine tumori sau o amânare a declanşării acestora cu până la 10 săptămâni. Cojile de nucă, dacă sunt folosite pentru conţinutul lor de acid elagic, se pun în apă clocotită şi se fierb cam o oră. Decoctul obţinut se îndulceşte şi se bea ca ceaiul.

Remedii naturiste din coji de nuci verzi – un remediu excelent pentru candidozele persistente sau paraziţii intestinali

Cojile de nuci verzi sunt un remediu excelent împotriva candidozei – Candida albicans, care provoacă infecţiile de tip ciupercă. Iată o reţetă de a extrage medicamentul anti-fungal: se fierb 250 ml de zeamă de varză proaspătă împreună cu 8 coji de la nucile verzi, sparte şi pisate bine. Se fierb la foc mic timp de 15 minute cu capac, apoi se iau de pe foc şi se lasă la odihnit timp de 25 de minute. Se strecoară şi se pune lichidul la frigider. Se beau 3 ceşti zilnic pentru a scăpa de paraziţii intestinali, se înmoaie mâinile sau picioarele în caz de pete, negi sau herpes, se face gargară şi se clăteşte gura pentru prevenirea cariilor sau se irigă vaginul pentru a înlătura orice fel de ciupercă persistentă.