Remedii naturiste cu brânca ursului

1 2 jpg jpeg

În scop terapeutic de la plantă se folosesc rădăcinile, seminţele, florile, mugurii şi frunzele.

Cea mai importantă calitate a plantei este faptul că tratează cu succes un număr mare de cazuri de infertilitate, atât masculină, cât şi feminină. Însă, virtuţile terapeutice ale plantei nu se limitează doar la tratarea infertilităţii: brânca ursului este utilă în tratamentul hipertensiunii, tulburărilor de menopauză, epilepsie, deficienţe imunitare etc.

Iată, aşadar, o serie de remedii naturiste cu brânca ursului!

Remedii naturiste cu brânca ursului - fertilitate

Brânca ursului se administrează sub formă de capsule (trei pe zi) sau tinctură (o linguriţă diluată în 100 ml de apă, care se ia de trei-patru ori pe zi). Tratamentul cu brânca-ursului durează între trei şi şase luni.

Comprimatele se iau începând din ultima zi de ciclu şi continuând până la ovulatie, când administrarea se întrerupe. Este important să nu se continue tratamentul şi după ovulatie, pentru a nu pune în nici un fel în pericol eventualul embrion format.

Tratamentul cu pastile este cel mai comod şi uşor tolerat de organism, dar dacă după patru-cinci cicluri de administrare nu aţi obţinut nici un rezultat, atunci puteţi folosi şi tinctura. Se iau câte două linguriţe diluate în apă, de trei ori pe zi, începând cu ultima zi de menstruaţie şi până la ovulaţie.

Remedii naturiste cu brânca ursului - hipertensiune arterială

Se administrează 4-6 comprimate de brânca ursului zilnic, în cure de 6 săptămâni, urmate de alte 2 săptămâni de pauză. Este important ca aceste comprimate să fie luate regulat, la orele 6, 12, 18 şi 22, deoarece ele acţionează scăzând presiunea arterială, mai ales prin vasodilataţie, la nivel periferic, efectul durând o perioada de timp limitată, fiind astfel nevoie de o nouă doză de plantă.

Remedii naturiste cu brânca ursului - dezechilibre hormonale (impotenţă şi frigiditate)

În cazul bărbaţilor care suferă de tulburări erectile, se ia brânca-ursului sub formă de tinctura, cu 10-30 de minute înaintea actului sexual. Doză recomandată este de 1-3 linguriţe (adică 4-12 ml), care se administrează de preferinţă diluate în apă şi pe stomacul gol. Acest remediu are efect vasodilatator puternic, la nivelul vaselor care alimentează cu sânge zona genitală, dovedindu-se de un imens ajutor bărbaţilor care se confruntă cu impotenţă. Acest tratament este eficient dacă se ia în calcul şi îmbunătăţirea stilului de viaţă: renunţarea la fumat, alcool şi la mâncărurile grase, consumul de uleiuri vegetale bogate în grăsimi nesaturate.

În cazul femeilor, cu jumătate de oră înaintea actului sexual, se administrează 2-4 comprimate de brânca ursului. Această plantă stimulează libidoul prin acţiunea asupra sistemului nervos central, prin vasodilataţie la nivel genital şi, în timp, prin stimulare hormonală.

Remedii naturiste cu brânca ursului - depresie, anxietate

Se iau câte două comprimate de brânca ursului, de trei ori pe zi, în cure de o lunaă, urmate de două săptămâni de pauză. Uleiurile volatile conţinute de această plantă au un efect puternic stimulent la nivelul sistemului nervos central, inducând o stare de vioiciune, de tonus şi chiar de uşoară euforie.

Remedii naturiste cu brânca ursului - ciclu menstrual neregulat

Se iau câte trei comprimate de branca ursului zilnic, pe stomacul gol, în cure de 14 zile, urmate de alte 14 zile de pauză. Este indicat ca tratamentul să fie început din ultima zi a ciclului menstrual. Brânca ursului stimulează şi reglează activitatea ovarelor, dovedindu-se de mare ajutor în cazurile în care ciclul menstrual vine cu mari întârzieri, precum şi în cazul menstrelor neînsoţite de ovulaţie.

*Contraindicaţii

În cazuri rare, planta, administrată mai ales sub formă de tinctură, poate să nu fie tolerată de tubul digestiv, provocând stări de greaţă şi vărsături, caz în care administrarea va fi oprită. Poţi apela la comprimate, întrucât acestea sunt mult mai bine asimilate de organism.