Remedii naturiste cu aloe vera şi miere

1 2 jpg jpeg

În uz extern, e folosită de mii de ani împotriva diverselor afecţiuni ale pielii - acnee, eczeme, psoriazis, arsuri, furuncule - şi pentru a calma durerile articulare şi musculare.

Planta este bogată în mono şi polizaharide, în aminoacizi esenţiali, în vitaminele A, vitamine din grupul B, în minerale (calciu, cupru, crom fier, mangan, magneziu), în uleiuri volatile şi enzime.

În combinaţie cu mierea, aloe vera face minuni. Astfel, un remediu naturist extrem de popular este cel pentru stoparea cancerului.

Iată câteva dintre cele mai cunoscute remedii naturiste cu aloe vera şi miere!

Remedii naturiste cu aloe vera şi miere - macerat pentru tratarea şi prevenirea cancerului

Este vorba despre o reţetă aparţinând unui călugăr franciscan Romano, originar din Belen (Brazilia), care a facut înconjurul internetului. Tot el ar fi tratat cu ajutorul acestui remediu mai multe persoane bolnave de cancer şi alte afecţiuni.

Reţeta originală, care circulă pe internet, include: 300-400 de grame de frunze proaspte de Aloe Arborescens, 500 de grame de miere de albine pură (neîncălzită şi netopită, dacă a fost cumva zaharisită şi 4-5 linguri de rom, whisky, grappa sau alte tipuri de alcool similar (aproximativ 40-50 ml).

Cum se prepară: frunzele de aloe se curăţă de praf sub jet de apă şi să îndepărtează spinii plantei, fără a îndepărta însă şi coaja de pe frunze. Foarte important - planta trebuie să fie crescută într-un mediu natural şi să atingă maturitatea, având peste 5-6 ani. Frunzele de aloe se mărunţesc apoi, tăindu-se în bucăţi mici. Peste ele se adaugă mierea şi alcoolul, toate ingredientele mixandu-se bine cu ajutorul unui blender (nu mult, timp de 2-3 minute) până când se obţine o pastă de consistentă vâscoasă.

Pasta se păstrează la frigider, într-un recipient închis la culoare şi închis ermetic. Se agită conţinutul înainte de administrare.

Mod de administrare: o lingură mare din acest preparat, de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de masă; tratamentul se urmează timp de 10 zile. Cura se ţine timp de 10 zile, iar dacă rezultatele nu sunt satisfăcătoare şi boala nu cedează, se mai poate repeta tratamentul a câte 10 zile de până la 4 ori.

În timpul tratamentului, se va evita consumul de carne, produse lactate, zahăr rafinat, coloranşi artificiali, îndulcitori, făină albă etc. În schimb, se vor consuma alimente din surse cât mai naturale: conopidă, ghimbir, spirulină, afine, boabe de fasole, usturoi, germeni încolţiţi, broccoli, ceapă, fructe proaspete etc.

Remedii naturiste cu aloe vera şi miere - suc fortifiant pentru imunitate

Pentru a prepara acest remediu ai nevoie de următoarele ingrediente: 100 ml suc proaspăt de aloe vera, 500 grame de miez de nucă, 300 grame de miere de albine şi zeama de la patru lămâi. Se amestecă totul până se omogenizează.

Se ia o linguriţă de trei ori pe zi cu 30 minute înainte de masă. Acest preparat creşte imunitatea organismului, iar extern este recomandat în scopuri cosmetice pentru curăţarea tenului iritat sau gras. De asemenea, previne îmbătrânirea prematură şi formarea ridurilor.

Remedii naturiste cu aloe vera şi miere - tonic pentru anemie

Ai nevoie de 1,5 kilograme de frunze de aloe vera (de 3-5 ani), pe care să le treci prin blender. Peste acestea, se adaugă 2,5 kilograme de miere şi 3,5 litri de vin roşu, de 14 grade. Tonicul se macerează cinci zile într-un borcan de sticlă, care se păstrează la răcoare. Se consumă câte o lingură de trei ori pe zi, timp de trei săptămâni.