Remedii naturale pentru negi

1 2 jpg jpeg

Denumiţi şi „tumori ale pielii”, negii pot fi clasificaţi în diferite tipuri: negi comuni, negi de picior sau genitali. Negii apar ca nişte creşteri masive pe piele, în general, pe degete, coate, genunchi, faţă şi scalp. O primă cauză a infectării cu acest virus o constituie imperfecţiunile pielii în anumite zone. Negii pot fi, totuşi, trataţi, folosind chiar şi acasă, remediile farmaciei verzi.

Seminţele de in

O cataplasmă cu seminţe de in este benefică în tratarea negilor. Pentru aceasta, se amestecă seminţe de in cu ulei de seminţe de in şi se adaugă o cantitate mică de miere. Aplică compoziţia pe neg şi acoperă cu un bandaj. Pregăteşte una în fiecare zi, pentru a fi proaspătă.

Remedii naturale pentru negi cu căţeii de usturoi

Un alt remediu eficient ar fi zdrobirea unui căţel de usturoi şi aplicarea lui pe zona afectată. Şi aplicarea ananasului proaspăt tăiat pe zona afectată, de mai multe ori pe zi, este o modalitate eficientă de a vindeca negii.

Remedii naturale pentru negi cu gălbenelele

Lasă la macerat în jur de 10 frunze de gălbenele, timp de o zi, cu trei linguri de oţet de mere. Se tamponează negii de câteva ori pe zi, până la uscarea lor. Pentru un plus de comoditate, cumpără tinctură de gălbenele gata preparată din magazinele naturiste.

Remedii naturale pentru negi cu rostopasca

Sucul de rostopască, un lichid portocaliu, obţinut prin ruperea plantei, aplicat direct pe neg. Procedeul trebuie repetat până la uscarea negilor. Din nou, dacă nu aveţi planta la îndemână, cumpăraţi tinctura de rostopască din comerţ.

Alte remedii care reuşesc să elimine negii sunt: sucul lăptos de păpădie, ulei de ricin, extractul de suc ​​de grapefruit, cartoful crud, uleiul extras din coajă de nuci caju.

Citeşte şi:

Cât de periculoşi sunt negii genitali?

Rostopasca, leacul tău în peste 100 de afecţiuni