Remedii naturale care te scapă de tuse

1 2 jpg jpeg

Mierea

Mierea este un remediu eficient folosit împotriva durerilor de gât şi a răcelii, ajutând la calmarea membranei mucoase prin formarea unei pelicule protectoare. Se ia câte 1 lingură de 3 ori pe zi, evitând să bei apă jumătate de oră. Înainte de culcare te poate ajuta să adormi mai uşor. Nu se recomandă folosirea mierii pentru copiii mai mici de 2 ani, din cauza riscului apariţiei botulismului infantil.

Sucul de ananas

Datorită cantităţii mari de bromelină (compus enzimatic extras din tija de ananas) pe care o conţine, ananasul are proprietăţi inflamatoare, favorizând expectorarea. Sucul de ananas este recomandat atât pentru tratarea durerilor în gât, cât şi pentru reducerea inflamaţiile sinusurilor. Îl poţi prepara acasă dintr-o cană de suc proaspăt de ananas, jumătate de lămâie, 2-3 cm de rădăcină de ghimbir, 1 linguriţă de miere şi un praf de ardei iute. Mixezi ingredientele cu ajutorul unui blender şi bei câte o cană, în fiecare zi.

Rădăcină de lemn-dulce

Cu acţiune dublă – expectorantă şi emolientă, rădăcina de lemn-dulce ajută la decongestionarea căilor respiratorii, stimulând expectorarea mucusului. Prepară-ţi un ceai din 2 linguriţe de plantă la 250 ml de apă clocotită şi las-o 10-15 minute la infuzat. Bea 2 căni de ceai pe zi, până la ameliorarea stării de sănătate. Ceaiul de rădăcină de lemn-dulce este contraindicat celor care iau medicamente pe bază de steroizi sau suferă de afecţiuni la nivelul rinichilor.

Cimbru

Dacă ai răcit, ceaiul de cimbru este remediul potrivit. Are proprietăţi antiseptice deosebite datorită compuşilor naturali pe care îi conţine, fiind indicat pentru tratarea răcelii, infecţiilor respiratorii, bronşitei şi a tusei convulsive. Prepară un ceai din 2 linguriţe de cimbru şi 250 ml de apă. Lasă-l la infuzat 10 minute, strecoară, şi, dacă doreşti, adaugă miere şi lămâie. Bea de 2-3 ori pe zi.