Remedii naturale care diminuează febra şi durerea

1 2 jpg jpeg

Lemnul dulce creşte imunitatea la boli respiratorii

Contra bolilor respiratorii, pulberea de lemn dulce este cel mai bun tratament pentru care n-ai nevoie de reţetă. În sezonul rece, când te confrunţi cu răceala, gripa sau atunci când observi că sunt multe cazuri de boli respiratorii la cunoscuţii tăi, urmează o cură de 2 săptămâni. Iei câte o jumătate de linguriţă de pulbere, de 3 ori pe zi.

Pulberea se găseşte în magazinele cu produse naturiste sub formă de capsule. Ia câte 1-3 pe zi pentru a profita de proprietăţile antimicrobiene ale plantei.

Atenţie!

Evită leacurile cu lemn dulce dacă ai diabet de tip 2 sau hipertensiune!

Ardeiul iute şi ghimbirul acţionează ca antiinflamatoare

În timpul iernii, adaugă în mâncăruri şi salate ardei iute sau ghimbir. Ambele combat inflamaţiile şi alungă durerile reumatice. Aplicat local, sub formă de unguent, ardeiul iute este cea mai bună alegere contra durerilor reumatice.

Extern, se poate folosi şi ghimbirul, pentru a combate simptomele artritei, sindromul de tunel carpian. Se pun cataplasme cu pulbere de ghimbir. Peste ea pui puţină apă pentru a rezulta o pastă. Îmbibi o bucată de pânză sau de tifon în pastă şi o aplici pe zona dureroasă.

Arnica alungă durerile musculare

Datorită proprietăţilor antiinflamatoare şi analgezice, arnica este folosită pentru a combate durerea fie că este localizată la nivelul musculaturii, fie că este cauzată de reumatism. O poţi folosi sub formă de comprese cu infuzie.

Ceaiul îl prepari dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă. Îmbibi o compresă cu acest ceai şi o aplici pe zona afectată. Şi unguentul cu arnică este o soluţie eficientă.