Remedii cu „tării“ din plante

1 2 jpg jpeg

Vinul de hrean, leac în anemie

Folosit de secole ca plantă medicinală, hreanul este bogat în vitamina C. Din acest motiv, făcea parte din meniul zilnic al marinarilor, când erau pe mare, pentru a preveni scorbutul (boală ce apare din cauza lipsei vitaminei C şi care se manifestă prin slăbirea forţei musculare, anemie, sângerarea gingiilor, căderea dinţilor şi apariţia unor plăgi deschise).

Vinul de hrean este indicat în anemie, indigestie, boli de inimă sau litiază renală. Îl obţii din 15 linguri de hrean ras fin pe care le pui într-o sticlă de 1 litru de vin roşu natural. Laşi la macerat 8-10 zile, apoi filtrezi amestecul. Se iau 3-4 linguri, timp de 3 săptămâni. Pe termen lung, leacul poate fi un bun afrodisiac.

În plus, aftele dispar tot cu leacuri pe bază de hrean. Indiferent de zona gurii în care a apărut, afta trece dacă faci gargară de hrean, de 3 ori pe zi. Peste o lingură de rădăcină rasă adaugi 250 ml de ţuică. Laşi la macerat 24 de ore, după care filtrezi şi faci gargară.

Vinul de salvie alungă oboseala

Salvia este considerată „regina ierburilor tămăduitoare“, iar pentru romani era o plantă sacră, culeasă cu un întreg ritual. Vinul de salvie este un remediu contra stării de oboseală, astenie şi astm. Îl prepari din 20 de linguri de pulbere de salvie puse într-un litru de vin natural alb.

Laşi să se macereze 3 săptămâni, după care îl strecori. Se administrează 3 linguri de vin, înainte de masă sau după masă. Dacă este consumat înainte de masă, vinul poate stimula apetitul. Băut cald, apără organismul de răceală şi gripă.

Citeşte şi:

- Remedii naturiste pentru ficat

- Cele mai bune remedii pentru durerile de gât

- Cele mai eficiente remedii în caz de bronşită

Rachiul de coada-şoricelului, remediu în tulburări feminine

Numită „regina plantelor medicinale“, coada-şoricelului este utilizată în tratarea multor probleme ale femeilor. Printre acestea se numără şi lipsa apetitului sexual.

Femeile care se confruntă cu această tulburare pot apela la rachiul de coada-şoricelului. Într-o sticlă de 1 litru pui flori cât mai roz de coada-şoricelului, după ce le-ai spălat bine.

După ce ai umplut toată sticla, torni rachiu de fructe (de prune, mere sau pere), cât să acopere toate florile. Laşi 14 zile la macerat, într-un loc răcoros, după care strecori. Arunci florile şi pui rachiul din nou în sticlă. Se pot consuma maxim 2 păhărele pe zi.

Rachiul de păducel menţine sănătatea inimii

Păducelul a fost folosit încă din Antichitate ca remediu în diferite afecţiuni cardiace. Consumul acestei plante contribuie la menţinerea sănătăţii inimii, reglând ritmul cardiac, normalizând valorile tensiunii arteriale şi pe cele ale colesterolului.

Umple o treime dintr-o sticlă cu frunze şi flori proaspete de păducel. Toarnă peste ele rachiu de fructe şi lasă la macerat 6 săptămâni într-un loc însorit. Se administrează zilnic, după micul dejun, 25 de picături de rachiu de păducel, diluate cu puţină apă.

Rachiul din conuri de pin „dezgheaţă“ gâtul

Eficient pentru laringită este rachiul preparat din conuri proaspete de pin. Umple o sticlă cu conuri, adaugă 300 g de miere şi toarnă rachiu de casă.

stupă recipientul cu un dop de plută, iar după 4 săptămâni strecoară amestecul. Când ai problele cu gâtul ia câte o lingură de sirop, de 3-4 ori pe zi. Vei vedea îmbunătăţiri după 2 zile de tratament.

Vinul de ceapă te fereşte de răceli

Dacă tuşeşti sau ai dureri de gât poţi apela la vinul de ceapă. Pune într-un borcan de 1 litru 250-300 g de ceapă tocată, peste care 100 g de miere şi vin alb până umpli borcanul. Laşi vasul acoperit 2 sapătămâni, strecori şi iei câte 50 ml de 3 ori pe zi, înainte de masă.