Remedii cu efect rapid ca răceala de vară să nu-ţi strice vacanţa

1 2 jpg jpeg

Unguent cu camfor

Dacă tusea şi alte simptome supărătoare ale răcelii îţi strică vacanţa, te poate ajuta un unguent cu ulei de eucalipt, camfor, mentol sau ulei de cedru.

În mod obişnuit e indicat să-l aplici pe piept, pe spate, pe gât, masând uşor timp de 5 minute, însă există o altă variantă de a-l folosi seara. Vei dormi mai bine, fără ca tusea să te supere, iar dimineaţa te vei simţi mai bine. Procedează aşa:

- înainte de culcare, aplică pe tălpi un strat subţire de unguent

- pune-ţi o pereche de şosete subţiri

În aproximativ 5 minute, tusea ar trebui să înceteze.

Inhalaţiile, o opţiune

Poţi folosi un unguent sau un extract pe bază de muşeţel, camfor, eucalipt, mentol şi pentru a face inhalaţii. Ia o linguriţă din el şi pune-o într-un vas adânc în care ai turnat 2 căni cu apă fiartă. Acoperă-ţi capul cu un prosop şi stai 15 minute deasupra vasului sau până când se răceşte apa.

În loc de ulei esenţial sau tinctură de muşeţel poţi pune în apa fierbinte, pentru inhalaţii, două linguriţe de flori de muşeţel.

Extrapont

Ia de 3 ori pe zi câte o linguriţă de tinctură de muşeţel amestecată cu 100 ml apă.

Plante de nelipsit din bagaj

Trei fraţi pătaţi

Pune la macerat 2-3 linguri de plantă mărunţită în 500 ml de apă. După o zi, strecoară maceratul şi fierbe plantele rămase 30 de minute în 2 căni cu apă. Filtrează decoctul şi amestecă-l cu maceratul. Bea lichidul obţinut de-a lungul unei zile.

Flori de tei şi frunze de zmeur

Amestecă în părţi egale frunze de zmeur şi flori de tei. Toarnă peste o lingură de amestec o cană cu apă clocotită şi ţine acoperit 15 minute. 3-4 infuzii pe zi sunt exact ce ai nevoie pentru a scăpa de guturai.