Regleaz─â glicemia cu ceai de anghinare

1 2 jpg jpeg

Diabetul apare atunci când organismul devine incapabil să utilizeze glucoza (o glucidă), ca sursă de energie. Aceasta se acumulează în sânge, în loc să fie absorbită de celule, provocând astfel hiperglicemii.

Pentru transformarea glucozei ├«n energie, organismul are nevoie de insulin─â, hormon produs de pancreas. Insulina are rolul de a introduce glucoza din s├ónge ├«n interiorul celulelor ┼či de a stimula utilizarea ei de c─âtre celule.

Exist─â mai multe forme de

, cele mai ├«nt├ólnite fiind cel de tipul 1 ┼či cel de tipul 2.

Frunzele de nuc ajut─â la reglarea glicemiei, scad tensiunea arterial─â, cur─â┼ú─â s├óngele de toxine, tonific─â organismul ┼či calmeaz─â sistemul nervos. Sunt recomandate diabeticilor deoarece con┼úin principii care ajut─â la sc─âderea concentra┼úiei de glucoz─â din s├ónge. Ceaiul se prepar─â dintr-o lingur─â de plant─â, la o can─â de ap─â clocotit─â. Se las─â la infuzat 10-15 minute. Se beau 2 c─âni pe zi.

Urzica este folosit─â pentru con┼úinutul s─âu bogat ├«n vitaminele A, B, C ┼či K, fiind o surs─â de proteine, fier, magneziu ┼či alte minerale esen┼úiale pentru organism. Pe l├óng─â faptul c─â este un puternic detoxifiant, urzica este un adjuvant ├«n diabetul zaharat. Ceaiul de urzic─â se prepar─â dintr-o lingur─â de frunze uscate, la o can─â de ap─â clocotit─â. Se las─â la infuzataproximativ 15 minute, dup─â care se strecoar─â. Se beau 2-3 ceaiuri pe zi.

P─âp─âdia este o surs─â important─â de calciu, potasiu, fier, con┼úine vitaminele A, B, C ┼či D, precum ┼či insulin─â. Planta reduce glicemia ┼či protejeaz─â vasele de s├ónge. Ceaiul se prepar─â prin infuzie sau decoc┼úie, dintr-o linguri┼ú─â de plant─â m─ârun┼úit─â la 250 g ap─â clocotit─â. Amestecul se las─â la infuzat 10 minute. Trei c─âni pe zi sunt de ajuns ├«n cazul diabeticilor. Frunzele tinere se consum─â sub form─â de salat─â, f─âc├ónd parte din cura de prim─âvar─â.

Anghinarea este o plant─â diuretic─â, hipoglicemiant─â ce con┼úine vitamina C, magneziu ┼či fosfor. La fel ca ┼či p─âp─âdia, anghinarea con┼úine insulin─â, ce ajut─â la reglarea nivelului de glicemie ┼či colesterol din s├ónge. Infuzia se prepar─â dintr-o lingur─â de plant─â uscat─â, la o can─â cu ap─â clocotit─â. Se bea de 2 ori pe zi, timp de o lun─â.