Reglează glicemia cu ceai de anghinare

1 2 jpg jpeg

Diabetul apare atunci când organismul devine incapabil să utilizeze glucoza (o glucidă), ca sursă de energie. Aceasta se acumulează în sânge, în loc să fie absorbită de celule, provocând astfel hiperglicemii.

Pentru transformarea glucozei în energie, organismul are nevoie de insulină, hormon produs de pancreas. Insulina are rolul de a introduce glucoza din sânge în interiorul celulelor şi de a stimula utilizarea ei de către celule.

Există mai multe forme de

, cele mai întâlnite fiind cel de tipul 1 şi cel de tipul 2.

Frunzele de nuc ajută la reglarea glicemiei, scad tensiunea arterială, curăţă sângele de toxine, tonifică organismul şi calmează sistemul nervos. Sunt recomandate diabeticilor deoarece conţin principii care ajută la scăderea concentraţiei de glucoză din sânge. Ceaiul se prepară dintr-o lingură de plantă, la o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat 10-15 minute. Se beau 2 căni pe zi.

Urzica este folosită pentru conţinutul său bogat în vitaminele A, B, C şi K, fiind o sursă de proteine, fier, magneziu şi alte minerale esenţiale pentru organism. Pe lângă faptul că este un puternic detoxifiant, urzica este un adjuvant în diabetul zaharat. Ceaiul de urzică se prepară dintr-o lingură de frunze uscate, la o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzataproximativ 15 minute, după care se strecoară. Se beau 2-3 ceaiuri pe zi.

Păpădia este o sursă importantă de calciu, potasiu, fier, conţine vitaminele A, B, C şi D, precum şi insulină. Planta reduce glicemia şi protejează vasele de sânge. Ceaiul se prepară prin infuzie sau decocţie, dintr-o linguriţă de plantă mărunţită la 250 g apă clocotită. Amestecul se lasă la infuzat 10 minute. Trei căni pe zi sunt de ajuns în cazul diabeticilor. Frunzele tinere se consumă sub formă de salată, făcând parte din cura de primăvară.

Anghinarea este o plantă diuretică, hipoglicemiantă ce conţine vitamina C, magneziu şi fosfor. La fel ca şi păpădia, anghinarea conţine insulină, ce ajută la reglarea nivelului de glicemie şi colesterol din sânge. Infuzia se prepară dintr-o lingură de plantă uscată, la o cană cu apă clocotită. Se bea de 2 ori pe zi, timp de o lună.