Protejează-ţi ficatul cu suc de pătrunjel

1 2 jpg jpeg

sunt folosite ├«n alimenta┼úie, la preg─âtirea ┼či condimentarea diferitelor m├ónc─âruri, sucuri sau ├«n stare crud─â. Cele mai consumate r─âd─âcinoase sunt: morcovul, p─âtrunjelul, ┼úelina, p─âst├órnacul, sfecla ┼či ridichile.

Este cultivat ┼či apreciat ├«n toat─â lumea pentru r─âd─âcina sa, recomandat─â ├«ntr-o mul┼úime de afec┼úiuni. ├Än Europa, ├«n perioada de iarn─â se preg─âtesc mur─âturi mixe ce con┼úin morcovi, ro┼čii culese prematur ├«nainte de coacerea complet─â, varz─â, ardei, dar ┼či fructe cum ar fi: pepene ro┼ču, mere, pere ┼či gutui.

Efectele benefice pentru organism ┼či men┼úinerea st─ârii de s─ân─âtate se datoreaz─â con┼úinutului de compu┼či, cum ar fi beta-caroten, vitamina A, minerale ┼či antioxidan┼úi ├«n cantit─â┼úi ample. Un pahar de suc de morcovi b─âut diminea┼úa, pe stomacul gol, ├«nt─âre┼čte imunitatea, vederea, cur─â┼ú─â ┼či vindec─â pielea bolnav─â.

De┼úine numeroase substan┼úe nutritive care ┼úin la distan┼ú─â mai bine de 70 de boli. O leg─âtur─â de p─âtrunjel con┼úine: s─âruri minerale de calciu, magneziu, fosfor, sodiu, potasiu, sulf, mai mult fier dec├ót spanacul, provitamina A ┼či vitamina C. P─âtrunjelul protejeaz─â ficatul, calmeaz─â alergiile, trateaz─â constipa┼úia, scade colesterolul ┼či protejeaz─â vasele de s├ónge.

Terapia cu suc de p─âtrunjel contribuie la buna func┼úionare a ficatului, la revigorarea organismelor anemice, ├«nt─âre┼čte unghiile, combate oboseala cronic─â ┼či reten┼úia de ap─â. Pentru c─â este foarte concentrat, sucul de p─âtrunjel se consum─â numai ├«n combina┼úie cu suc de morcov ori ┼úelin─â.

Crud─â, coapt─â sau fiart─â, sfecla ro┼čie ├«┼či p─âstreaz─â compozi┼úia nealterat─â fiind un aliment nutritiv cu multe beneficii pentru s─ân─âtate. Vitaminele A, C, complexul B, sulful, sodiul, calciul, fierul, iodul, potasiul ┼či antioxidan┼úii din sfecla ro┼čie ajut─â la tratarea mai multor afec┼úiuni. Sucul de sfecl─â ro┼čie, bogat ├«n vitamine ┼či minerale, ├«mbun─ât─â┼úe┼čte metabolismul, combate anemia ┼či detoxific─â ficatul.

Este bogat─â ├«n vitamine ┼či minerale. Consumul de ┼úelin─â duce la tonifierea organismului ┼či a sistemului nervos. De asemenea, ┼úelina este un bun remediu al obezit─â┼úii, favorizeaz─â digestia, provoac─â eliminarea gazelor intestinale, elimin─â toxinele, provoac─â apari┼úia ciclului menstrual ├«nt├órziat, stimuleaz─â secre┼úia glandelor mamare, determin─â sc─âderea glucozei ├«n s├ónge ┼či a tensiunii arteriale. Are gust u┼čor s─ârat. De aceea, se recomand─â ca sucul de ┼úelin─â s─â fie amestecat cu sucurile fructelor dulci.